Будку Московського патріархату біля Десятинної церкви знесуть

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Будку Московського патріархату біля Десятинної церкви знесуть
image
Віктор Гордійчук / 12.01.2023 / 0 Коментарів

Міністерство культури та інформполітики підтримує демонтаж так званого храму УПЦ МП біля Десятинної церкви, розгляд судом цього питання призначено на 18 січня.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко, пише Українська правда.

"Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути  демонтовано - це наша однозначна позиція. Будівля каплиці, так звана церква Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена Релігійною громадою Української православної церкви московського патріархату", - зауважив міністр.

Ткаченко нагадав, що ділянка, на якій збудували споруду, захопили у 2008 році, спочатку вона мала вигляд трьох зблокованих кіосків. У 2012 році за часів Януковича почалося "узаконення" незаконного будівництва. Але жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки УПЦ МП ніколи не отримувала.

Сама будівля, каже Ткаченко, споруджена без затвердженого проєкту, без отримання дозволів на будівництво, в експлуатацію її у встановленому порядку не введено.

З 2020 року триває суд за позовом від Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об’єкта.

Міністерство культури та інформаційної політики України залучене до справи як третя сторона та сприяє цьому процесу.

Читайте також: Історія Паши Мерседеса: від кухаря до владики УПЦ МП.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *