"Чекати більше не можна": яка ситуація в "Крупинці". ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Чекати більше не можна": яка ситуація в "Крупинці". ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 26.08.2021 / 0 Коментарів

Майже рік тому, у жовтні 2020 року, відбулось офіційне відкриття ДНЗ «Крупинка». За будівництвом об’єкту активно стежили не лише журналісти, а й жителі Підгайцівської громади, де діючі садки переповнені, а дітей до них доводиться возити чи не за два-три села.

Тож звістка про будівництво була для мешканців громади насправді радісною, а на відкриття «Крупинки» зібралось чимало людей.

Були й представники влади, діючий народний депутат В'ячеслав Рубльов та депутат Луцької міської ради, директор БК «Інвестор» Андрій Разумовський. Саме до його групи компаній входить компанія «Бетон Брук Сервіс», яка й будувала садочок. І саме Андрій Разумовський під звуки оркестру урочисто вручив символічний ключ від садочка його очільниці Ірині Нестор.

Під час відкриття працівники дитсадка говорили, що для повноцінної роботи закладу залишилось лише повісити штори, завезти деяке обладнання та провести генеральне прибирання і «Крупинка» готова приймати діток.

Проте вже через кілька місяців з’явилась інформація про те, що насправді у будівлі багато недоробок та недоліків. Зокрема, ми писали, що дощовою водою почало підтоплювати підвал, а від вологи зіпсувалась підлога та стіни в деяких групах.

Окремі зауваження були й до котельні - голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк неодноразово наголошував, що котли недостатньо потужні і не зможуть опалювати таке велике приміщення.

Суперечки між забудовником та сільською радою тривали ледь не всю зиму і, зрештою, шукати вихід із ситуації довелось у стінах Волинської облдержадміністрації.

Тож у березні в ОДА відбулось засідання за участі проєктантів, забудовника, сільської ради, інженерів технагляду та заступника губернатора Ігоря Чуліпи.

Тоді, під час зустрічі директор ТзОВ «Бетон Брук Сервіс» Сергій Стрихарчук обіцяв у стислі строки замінити котел, зашпаклювати потріскані стіни та стелі і ліквідувати підтоплення в підвалі. На відео чути, як Сергій Стрихарчук пояснює, що проєктом передбачена вертикальна гідроізоляція фундаменту, а підтікати вода може капілярно з підлоги або через погану герметизацію входів мереж.  

Після зустрічі забудовник замінив котел, однак проблему з підтопленням підвалу вирішити не вдалось.

Згодом садочок знову обстежували і просили підрядника ліквідувати підтоплення, а вимоги зафіксували у гарантійному листі. Згідно з документом, компанія "Бетон Брук Сервіс" зобов'язувалась до 1 липня виправити усі зауваження.

Як пояснив голова громади Юрій Семенюк – чекати більше не можна, адже скоро початок навчального року і вже оголосили про набір діток в навчальний заклад.

Тож днями комісія Підгайцівської сільської ради знову приїхала в «Крупинку» на обстеження.

Перевіряючі оглянули територію садочка та виявили, що на майданчиках потріскала дерев’яна підлога та стеля. Голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк припускає, що дошки неякісно обробили, тому вони деформувались через вплив погодних умов.

В такому стані майданчик не можна експлуатувати вважає завідувачка ДНЗ «Крупинка» Ірина Нестор, адже діти можуть перечепитись і травмуватись.

Під впливом сонця та дощів потріскала та обсипалась штукатурка.

Поліуретанове покриття на майданчиках також деформувалось. Між плитами, які ніяк не закріплені, поросла трава.

Всохли зелені насадження. Юрій Семенюк каже, що працівники компанії-забудовника, які відповідали за утримання будівлі та території, не поливали деревця та кущі

Бруківка уже просіла по периметру будівлі, а через це та неякісну гідроізоляцію в підвал постійно стікає дощова вода.

Тиждень тому в підвалі знову виявили підтоплення, рівнем у 2 см.

У самому садочку на кухні не працює одна плита, а до картоплечистки не під’єднали воду та каналізацію, відтак, щоб користуватись технікою, воду треба буде наливати та зливати відрами вручну.

Стіни у групах з тріщинами, а паркет, який нещодавно уже вдруге перекладали – знову здувся.

У санвузлах протікають унітази та труби, а на підлозі утворюються калюжі.

Тож, комісія Підгайцівської сільської ради зафіксувала всі зауваження та прийняла рішення – зобов’язати забудовника ТзОВ «Бетон Брук Сервіс» усе виправити.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *