Чемпіонат ЕМД: Волинь здобула перемогу та нову «швидку»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чемпіонат ЕМД: Волинь здобула перемогу та нову «швидку»
image
Назар Тарадюк / 27.05.2024 / 0 Коментарів

Медики з Волині стали переможцями 10-го Чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги, що відбувся на Чернівеччині.

Про це інформують на сторінці Волинської ОВА.

Участь у змаганнях взяли 26 команд з усієї країни. Це 104 медики ЕМД, які продемонстрували свої вміння надавати допомогу за протоколами країн ЄС.

До слова, це перші змагання від початку повномасштабної війни. Тож завдання чемпіонату відображали новий воєнний досвід України – масові травми, ураження вибухівкою тощо. Цьогоріч вперше використовували унікальне симуляційне обладнання – манекени, які повністю відтворюють стан людини, а для реалістичності застосовували професійний грим.

Перший день змагань відвідала перша леді України Олена Зеленська.

«Наші медики – на передовій захисту так само, як і військові. Вони – ще й рятівники самих військових. І щодня ризикують життям, бо росія свідомо цілить по лікарях, – зауважила дружина президента. – Хочеться зробити все можливе, щоб у людей, які щодня приходять на допомогу, було все необхідне і для пацієнтів, і для їхньої власної безпеки. Дякую вам, медики, за врятовані життя й ті, які ви ще врятуєте!»

За результатами дводенних змагань перемогу здобула бригада Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яка отримала авто швидкої допомоги для медзакладу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *