Чесна сплата податків – обов’язкова умова використання дарів лісу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чесна сплата податків – обов’язкова умова використання дарів лісу
image
Назар Тарадюк / 29.05.2024 / 0 Коментарів

Усі господарюючі суб’єкти, які заготовляють чи використовують лісові ресурси з комерційною метою, мають сплачувати ренту за використання дарів лісу.

Про це нагадують у секторі інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області.

Оскільки в області розпочинається сезон заготівлі, лідерам місцевого самоврядування саме час проаналізувати залучені торік податкові надходження від заготівлі ягід і грибів, - акцентують увагу керівників громад у Головному управлінні ДПС у Волинській області

За умови контролю за станом сплати податків кожним із заготівельників ягід, грибів чи лікарських рослин місцеві громади отримають вагомі додаткові надходження. 

«Безумовно, що через воєнний стан на певних територіях в області заготівля не проводитиметься. Разом з тим податковий супровід бізнесу, який працює у сфері лісозаготівлі, не обмежується кількома місяцями, коли підприємці та фірми працюють безпосередньо у місцях збору дарів лісу. Податківці завжди дуже уважно аналізують фінансово-господарські показники платників податків, які використовують лісові ресурси з комерційною метою та вживають у межах наданих повноважень заходи для попередження порушень законодавства», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: впродовж січня - квітня 2024 року користувачі лісових ресурсів на Волині перерахували до бюджетів різних рівнів майже 49,4 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. Це у понад два рази більше проти аналогічного періоду торік.

Звертаємо увагу, що єдиний податок, рента та частина ПДФО від збору з комерційною метою ягід, грибів та лікарської сировини зараховуються до бюджетів громад, на території яких відбувається заготівля.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *