Чи пов'язаний потенційний інвестор Будинку Прайзлерів з Ігорем Палицею

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чи пов'язаний потенційний інвестор Будинку Прайзлерів з Ігорем Палицею
image
Еля Коротинська / 07.10.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку завершився конкурс на визначення приватного партнера в реалізації проекту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 у м. Луцьку». Мова йде про реконструкцію «Будинку Прайзлерів» в історичній частині міста. Громадсько організація «Семиярусна гора» довгий час виступала проти того, аби цей історичний архітектурний об’єкт віддавали в приватні руки, а тому вимагали зберегти і реконструювати його для громадських цілей. Однак, попри громадські слухання і протести, чиновники вирішили все ж таки залучити до цього проекту інвесторів і провели конкурс. Днями мері міста Ігор Поліщук оприлюднив інформацію про те, що відбулось розкриття пропозицій.

Лучани підозрювали, що конкурс проведуть під конкретну, заздалегідь визначену фірму, підконтрольну Ігорю Палиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька влада чи активісти: протистояння на рівні семиярусного скандалу

Більше того, у соцмережах активно обговорювали те, що цей впливовий політик, який входить до кола бізнес-інтересів групи «Приват» Ігоря Коломойського – вже давно активно скуповує історичну частину міста. Мова йшла і про масштабну пожежу, яка «випадково» виникла у військовому госпіталі, де буцім-то планують відкрити готель, і про частину «Старого ринку», який знесли, бо він «муляв око», і про частину критого ринку, який неочікувано спалахнув посеред ночі. Тож багато лучан очікували на оприлюднення результатів конкурсу, аби дізнатись хто ж став переможцем і що надалі планують зробити у «Гостинному дворі Прайзлерів».

Виявилось, що заявку на конкурс подав лише один претендент – це консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп».

Консорціум - це тимчасове статутне об'єднання підприємств для досягнення його учасниками певної спільної господарської мети (реалізації цільових програм, науково-технічних, будівельних проектів тощо). Консорціум використовує кошти, якими його наділяють учасники, централізовані ресурси, виділені на фінансування відповідної програми, а також кошти, що надходять з інших джерел, в порядку, визначеному його статутом. У разі досягнення мети його створення консорціум припиняє свою діяльність.

ТОВ «Любарт ЛТД» зареєстроване 12.09.2022 (1 рік) у місті Луцьк на вулиці Гаврилюка, буд. 3а. Статутний капітал підприємства – 10 000 грн. Основний вид діяльності «Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування». Засновник і керівник – Кравчук Михайло Вікторович. До березня 2023 року серед засновників також була і Гомзякова Наталія Володимирівна – підприємиця з села Тарасове.

Щодо другого підприємства, яке увійшло в консорціум, то ТОВ «Рібас Хотелс Груп» - це компанія з багаторічним досвідом роботи в сфері готельного, ресторанного і туристичного бізнесу. «Прописана» фірма в Одесі. Статутний капітал всього 4 000 грн. Засновник і власник компанії – Лупашко Артур Павлович. Основний вид діяльності – «Діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування» та «Діяльність туристичних агентств».

Фактично, ТОВ «Рібас Хотелс Груп» - це інвестиційна компанія, що володіє мережею готелів в Україні. Основним напрямком діяльності є будівництво, управління та консалтинг об'єктів готельної нерухомості. Перший готельний проект Артур Лупашко реалізував у Затоці ще в 2012 році. Згодом – активно розвивав цей напрямок в різних областях. Зокрема, ТОВ «Рібас Хотелс Груп» долучилось до реорганізації державного санаторію «Куяльник», займаючись модернізацією управлінських процесів та впровадженням програмного забезпечення. Також ця компанія стала інвестором першої в Україні мережі глемпінгів MANDRA (стиль «гламурного» кемпінгу зі зручностями і послугами в курортному стилі, які зазвичай не асоціюються з «традиційним» кемпінгом). До повномасштабного вторгнення компанія «Рібас Хотелс Груп» володіла мережею з 28 готелів, більшість з яких у курортній зоні наразі закриті. Серед них - затишний Ribas Karpaty у Буковелі, Radisson Hotel у центрі Одеси, мережа апарт-готелів WOL home+hotel.

Цікаво й те, що у грудні 2021 року в Луцьку на вулиці Гаврилюка, 3а, відкрився новий готель Ribas Rooms Lutsk на 25 номерів, що входить до мережі закладів, якими управляє компанія Артура Лупашко. Загальна площа готелю – 820 м.кв., а  сума інвестицій становила близько 40 мільйонів гривень.

Ще на початку будівництва готелю у Луцьку ледь не виник скандал, адже вулиця Гаврилюка знаходиться паралельно Лесі Українки, і будинок зведений в історичному ареалі – Свята гора. Тож лучани почали ставити питання до контролюючих служб хто дав дозвіл бетонувати фундамент, де можуть бути розташовані древні поховання. Однак порушень у діях власників та забудовників ніхто не знайшли.

Також у травні 2023 р. цей готель згадувався журналістами видання «Конкурент», які досліджували питання, чи поселяють у Луцьку людей з паспортами країни-агресора. Працівники Ribas Rooms Lutsk напрочуд доброзичливо відреагували на запитання про поселення з паспортом російської федерації.

«Зі сніданком буде 1600 гривень, проблем з російським паспортом не буде», – зазначила працівниця.

Ще одну згадку про цей готель журналістам вдалось відшукати у матеріалі колег Центру журналістських розслідувань «Сила правди» під назвою «Господарі луцького авторинку. Хто збирає «вершки» і що йде у бюджет». У статті йде мова про Володимира Наумчука, який контролює майданчики з продажу автомобілів на вулиці Єршова.

«Судячи з даних державного реєстру прав на нерухоме майно, разом із лучанкою Юлією Кравчук він є співвласником будівлі у центрі Луцька на вулиці Гаврилюка, 3а, де нині розміщений готель «Ribas Rooms Lutsk». На його цокольному та першому поверхах діють гральні заклади, дозволи на які співвласники отримали у 2022-му», - йдеться у матеріалі.

Разом із луцьким підприємцем Максимом Пеньковським, Володимир Наумчук також є співвласником земельної ділянки рекреаційного призначення площею 0,85 га у селі Поляниця – серці гірськолижного курорту «Буковель». Там же успішно розвивається ще один напрямок готельного бізнесу ТОВ «Рібас Хотелс Груп».

Цікавим фактом є те, що ТОВ «Любарт ЛТД» зареєстровано за тією ж адресою, що й готель «Ribas Rooms Lutsk» - вул.Гаврилюка, 3а.

Консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп», після реставрації памʼятки планують відкрити у «Будинку Прайзлерів» на вул.Кафедральна, 4: ресторан, готель, кафе з літнім майданчиком в дворику приміщення та сувенірну крамницю.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *