Чи збрехав мер Луцька про гроші на ЗСУ

image
Назар Тарадюк / 12.12.2023 / 0 Коментарів

У проєкті бюджету на 2024 рік Луцька міська рада на допомогу ЗСУ запланувала всього 250 мільйонів, але раніше мер міста Ігор Поліщук обіцяв, що закладуть 500 мільйонів.

Про це повідомив депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у телеграм-каналі.

Таку цифру озвучила директорка департаменту фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова в етері ТРК Аверс.

«Заклали 250 мільйонів, але враховуюче те рішення, яке прийняли на попередній сесії – загальна сума має складати не менше 500 мільйонів. Тобто, ми з вільних залишків маємо спрямувати ще, як мінімум, 250 мільйонів», – каже Лілія Єлова в ефірі.

Попри те, що бюджет Луцька наступного року планують в 3,7 мільярда на ЗСУ чомусь спрямують лише 250 мільйонів.

Хоча мер Поліщук на останній сесії міської ради заявляв, що вільні залишки бюджету спрямують додатково до 500 мільйонів, але зараз ми бачимо іншу картину, адже закладають на армію лише половину від обіцяної суми.

«В проєкті бюджету Луцька на 2024 рік закладено 250 млн, а не 500, як нам розповідали. Вважаю, що цифра в бюджеті має бути 500 млн + вільні залишки коштів (за виключенням дофінансування освіти, енергоносіїв та сплати міжнародних кредитів), як про це говорили раніше», – пише Андрій Лучик.

 

Мер Луцька Ігор Поліщук на сторінці в Facebook написав, що це чергова брехня й маніпуляція від депутатів.

За його словами, рішення, що прийняли на минулій сесії в пункті першому визначили, що сума коштів на ЗСУ на наступний рік становитиме не менше 500 млн грн (частина в бюджеті на 2024 рік, частина – під час розподілу вільних залишків).

«Керуючись вищевказаним рішенням, при формуванні бюджету на ЗСУ передбачено 250 млн грн, решта суми буде виділена з вільних залишків. Депутат Наход голосував за це рішення, цей пункт неодноразово обговорювався і з депутатами і з громадськістю, тому він не міг не знати про нього.

Але хайп та політичні амбіції понад усе.

Закликаю не маніпулювати та не вводити громаду в оману, поширюючи неправдиві свідчення.

Ще раз підтверджую, що сума коштів, що буде виділена на ЗСУ в наступному році буде не меншою за 500 млн грн", - написав міський голова.

До слова, у Луцьку триває скандал навколо котельні, що на вулиці Карбишева, яка забезпечує теплом 40% містян. Рік тому, коли тривали бої за Бахмут, Луцька міська рада вдвічі збільшила суму, яку платитиме за оренду приватному власнику. У жовтні 2022 року оренда коштувала 2,2 млн за місяць. І щомісяця вартість оренди росла, залежно від індексу інфляції.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *