Чи готові комунальники і дорожники до похолодання на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чи готові комунальники і дорожники до похолодання на Волині
image
Віктор Гордійчук / 17.11.2022 / 0 Коментарів

На Волині температура повітря в ніч з 17 на 18 листопада сягне 1-6° морозу, в Луцьку – 2-4° морозу, вночі без опадів.

Про це повідомляє Суспільне.

Черговий синоптик Волинського гідрометцентру Василь Климюк розповів, що вдень 18 листопада в області місцями буде невеликий сніг та мокрий сніг, на дорогах – ожеледиця. Тож журналісти дізнавалися, чи готові комунальні й дорожні служби області розчищати сніг та обробляти протиожеледними засобами балансові території.

Обласні дороги: запаси матеріалів є, підрядники напоготові

Якщо в області випаде сніг чи буде ожеледиця, то дороги державного та міжнародного значення у Волинській області розпочнуть обробляти з профілактичною метою, аби уникнути укладення руху транспорту, – розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг області Юрій Ришкевич.

Якщо буде ожеледиця зранку 18 листопада, говорить посадовець, то після закінчення комендантської години – з 5:00 до 7:00 в разі потреби буде проводитися обробка на всіх ділянках.

"Погодні умови в різних районах по-різному, але всі виконробські дільниці та ДРП націлені на те, що в разі необхідності потрібно виїхати на дороги", – сказав дорожник.

Наразі, з його слів, уже провели перемовини щодо постачання технічної солі з Львівської області.

"На даний період заготовлені суміші є, і паралельно проводиться заготовка, бо кожна зима є різною. Немає проблем по технічній солі. Думаю, проблем з цим не буде", – додав посадовець.

Щодо обласних та районних доріг, то ними займається Служба місцевих автомобільних доріг, – додав Юрій Ришкевич.

Чи готовий "Луцькспецкомунтранс" до ситуацій на дорогах

У зв'язку з першим похолоданням та снігом комунальне підприємство "Луцькспецкомунтранс" з вечора 16 листопада перейшло на режим цілодобового чергування з зимового утримання доріг та тротуарів, – повідомив директор підприємства Володимир Марценюк.

"Сьогодні, 17 листопада, під ранок був контрольний виїзд, коли температура переходила в нуль, то були виїзди по небезпечних ділянках, мостах, шляхопроводах та небезпечних ділянках".

Володимир Марценюк зазначив: 17 листопада о 17:00 за інформацією синоптиків в Луцьку почне проявлятися на дорогах "замерзання", тому на небезпечних ділянках чергуватимуть комунальники. "Якщо опадів не буде, то буде підсипання, якщо будуть опади, то буде розчистка", – каже керівник "Луцькспецкомунтрансу".

На період до кінця цього року "Луцькспецкомунтранс" заготовив 1 500 тонн щебенево-соляної суміші, 1 500 тонн піщано-соляної суміші та 500 тонн чистої солі. Як зазначив керівник підприємства, у разі потреби розчищатимуть проїжджу частину вісім машин посипальної техніки та чиститимуть тротуари від снігу сім тракторів.

Якщо під час інтенсивних снігопадів техніки не вистачатиме, каже Володимир Марценюк, то "Луцькспецкомунтранс" має попередньо укладені договори на субпідрядні роботи.

Довідково: Для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації цілодобово працює єдиний контакт-центр: +38 067 400 60 80 (по Україні), (0332) 78 54 69 (на території Волині).

Як відомо, перший сніг і мороз в області синоптики прогнозували на 17 листопада. У наступні тижні синоптики прогнозують постійні температурні коливання та переважно прохолодну погоду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *