Чи звернеться Волиньрада до ВРУ про повернення доплат військовим

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чи звернеться Волиньрада до ВРУ про повернення доплат військовим
image
Назар Тарадюк / 22.02.2023 / 0 Коментарів

В Україні з березня розмір додаткових виплат для військовослужбовців залежатиме від районів їхнього перебування, що викликало обурення в суспільстві.

Як зазначив на сторінці у Facebook депутат Волинської обласної ради Іван Мирка, члени фракції "Європейська Солідарність" у Волиньраді внесуть пропозицію про розгляд на сесії ради звернення до Верховної Ради України щодо повернення скасованих доплат військовим.

«У суспільстві зараз широко обговорюється тема зменшення виплат військовим. Полягає ситуація в тому, що сьогодні влада заявляє, що треба зменшити доплати військовим, тому що багато з них знаходяться не безпосередньо на полі бою, а в різних підрозділах в тилу.

Для мене це просто якась дивина. Розумієте, тут щось абсолютно не складається. По-перше, у передвиборчих обіцянках «Слуги» говорили про те, що треба навпаки покращувати військо, збільшувати зарплати. Коли починалася війна, президент Зеленський заявляв, що наші воїни мають мати гідну зарплату. Навіть оголошували суми мінімальні більші, ніж дехто отримує зараз. Але справа не в тому, а конкретно в зменшенні зарплати військовослужбовцям. Під час війни говорити таке – відверта дурня. Незрозуміло чого ми хочемо досягти: перемоги чи народного гніву.

Яка моя думка? По-перше, точно не можна зменшувати виплати військовим, у тому числі й тим, хто в тилу. По-друге, тим, хто на передовій, навпаки треба їх збільшувати. Те, що вони отримують, кожен з вас погодиться, це не співрозмірно: те, що отримують, з тією небезпекою, яку вони несуть. Вони розмінюють своє здоров’я на війні, втрачають життя. І ті виплати абсолютно не можна вважати адекватними. Звичайно, тут ще є питання, чи є в держави гроші, а вони є. От сьогодні депутати «Європейської солідарності» в парламенті покажуть, де вони є і так далі. Думаю, що варто тим людям, які на передовій, збільшити виплати і жодним чином не зменшувати тим, які сьогодні є по всій Україні», - сказав Мирка.

Нагадаємо, з 1 лютого Кабмін змінив підхід до виплат військовослужбовцям. Додаткову винагороду в 30 000 грн більше не виплачуватимуть тим, хто в тилу. Але військовослужбовцям, які працюють у зоні бойових дій, далі нараховуватимуть по 100 000 грн.

Натомість усім збільшать щомісячне грошове забезпечення до 20 100 грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *