Чому волинянам не повертають гроші, переплачені за газ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чому волинянам не повертають гроші, переплачені за газ
image
Віктор Гордійчук / 10.02.2023 / 0 Коментарів

Кошти, які волиняни випадково переплатили за газ ще з травня, повернули не всім. Частина споживачів досі чекає свої гроші, хоч уже давно вони написали необхідну заяву і подали відповідні документи.

Про це повідомляє ВСН.

Нагадаємо, з 1 травня 2022 року послуги з постачання газу Волині надає «постачальник останньої надії» (ПОН), функцію якого виконує ГК «Нафтогаз України». Проте багато людей за звичкою ще певний час платили за газ попередньому постачальнику - ТОВ «Волиньгаз Збут».

Ще у вересні 2022 року підприємство повідомляло, що побутовим споживачам повернули 5,2 мільйона гривень. Загалом компанія отримала від клієнтів заяви на повернення понад 8 мільйонів гривень. Заразом інформували, що не всі заявники отримали кошти через те, що надали неповний пакет документів. 

Однак волиняни в соцмережах нарікають, що їм не повністю повернули переплачену суму, дехто отримав гроші з запізненням, а хтось і досі чекає обіцяних коштів.

Як розповіла волинянка Ангеліна Бондар,  їй кілька разів обіцяли повернути помилково сплачені кошти в сумі 1 646 гривень. Але вона досі гроші не отримала.

Жінка каже, що заяву з усіма необхідними документами вона подавала у липні-серпні, на що їй повідомили, що гроші повернуть протягом місяця. 

«В листопаді прийшла повторно питати, де мої гроші. В кабінеті - стоси заяв. Як виявилося, вони навіть не внесли мою до програми. Після того, як я сказала, що звернусь до прокуратури, моя заява знайшлась. Вони поставили дату її реєстрації на листопад 2022 року. Шахрайство. Знову пообіцяли протягом двох тижнів повернути - коштів немає», - пояснює жінка.

Вона міркує, що потрібно з цього приводу звертатися до прокуратури та інших відповідних інстанцій, що, власне, і планує зробити.

Волинянка Тетяна Трепух, яка теж ще не отримала переплачених 1 218 гривень, написала заяву на повернення коштів початку грудня. Жінка каже, що неповернення грошей у «Волиньгаз Збуті» ніяк не пояснюють.

В соцмережах волиняни активно обговорюють цю ситуацію. Про те, що, коли чують у дзвінках про повернення коштів, кладуть слухавку, розповідає Людмила Чернецкая. Вона написала необхідну заяву ще у жовтні.

Натомість Наталія Гордіюк, що зверталася до «Волиньгазу» щодо коштів у червні, отримала гроші у четвер, 9 лютого. 

Про те, чому так повертається переплачена сума, у грудні відповіли, що таких людей багато, тому потрібно чекати.

А ось Андрій Соколюк у коментарях під дописом про невчасне повернення грошей зазанчив, що кошти повернули, але на 400 гривень менше.

Журналісти намагались отримати коментар щодо ситуації, проте слухавку у ТОВ «Волиньгаз збут» за вказаним номером не піднімають.

Раніше директор структури Микола Тищук зазначав, що багато заяв відправлялися на доопрацювання через відсутність необхідних документів, що суттєво затягувало процес повернення коштів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *