ДБР проводить обшуки у керівництва Львівської митниці, — ЗМІ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • ДБР проводить обшуки у керівництва Львівської митниці, — ЗМІ
image
Оля Коновалова / 10.02.2023 / 0 Коментарів

Повідомляють про обшуки у керівництва Львівської митниці.

Інформація про це почала з’являтися 10 лютого у Telegram-каналах.

За даними каналів, правоохоронці з ДБР в рамках кримінального провадження зареєстрованого по факту зловживання владою або посадовим становищем працівниками Держмитслужби, проводять обшуки у в.о. начальника Львівської митниці Олега Шахрая та його заступників.

Пізніше в Офісі Генпрокурора повідомили:

«У взаємодії з Держаним бюро розслідувань та Службою безпеки України викрито масштабні зловживання своїми повноваженнями керівництвом Держмитслужби України.

За даними слідства, керівництво Держмитслужби України, а також Київської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Львівської, Чернівецької та Закарпатської митниць налагодили стійкі схеми незаконного ухилення імпортерами від сплати податків та мінімізації митних платежів під час ввезення товарів на митну територію України і подальший випуск у вільний обіг. 

Це робилося, у тому числі шляхом підміни номенклатури (коду УКТЗЕД) товару, приховування його походження, реальної вартості. 

Наразі проводяться обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, а також безпосередньо на митницях 7 областей України».

У Державному бюро розслідувань теж прокоментували інформацію щодо обшуків на митницях

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *