Де вигідно взяти кредит, щоб погасити інший?

image
Наш Інсайдер / 28.07.2023 / 0 Коментарів

Кожна людина може опинитися у фінансовій скруті. Накопичення боргів і відсутність можливості їх погасити призводить до ще більшої кризи. Виходів із ситуації можна знайти декілька — від нового вигіднішого онлайн-кредиту до реструктуризації наявного.

Один кредит замість декількох дрібних

Це відносно вдале рішення. Для того, щоб воно дійсно розв’язало проблеми, потрібно спрацювання певних умов:

  1. Невисокі відсотки та лояльні умови нової позики.
  2. Фінансова можливість повернути новий кредит. Наприклад, наявність роботи чи додаткового доходу.
  3. Своєчасна виплата. Прострочення платежу спричинить погіршення становища та подальше накопичення боргів.

Отримати нову позику можливо в МФО. Це небанківські установи, які не перевіряють місце потенційного позичальника у кредитному рейтингу, не вимагають довідки про доходи та підтвердження працевлаштування. Для оформлення потрібно бути повнолітнім громадянином України та мати мінімальний пакет документів.

Найголовніше — вдало обрати кредитора.

Вибір МФО

Багато мікрофінансових організацій пропонують знижені відсотки на перший онлайн-кредит. Зручно порівняти цю та інші умови на сайті iPay.ua.

На сторінці https://www.ipay.ua/ua/kredyty-online, окрім процентної ставки, наведено такі критерії:

  • сума онлайн-кредиту;
  • термін користування;
  • способи повернення;
  • документи для оформлення — зазвичай потрібні паспорт, ІПН (РНОКПП) та банківська картка.

Навпроти вподобаної компанії натисніть кнопку «Оформити», яка переадресує вас на сайт вибраної МФО. Перед оформлення уважно вивчіть договір. Особливу увагу надайте розділу про штрафи за прострочення платежів та інші особливості.

Що можна ще зробити, якщо є велика заборгованість?

Спеціалісти радять не затягувати з виплатами. Якщо у вас виникли труднощі й ви не можете вчасно вносити обов’язкові платежі, зверніться до свого кредитора. У деяких компаніях передбачена відносна безплатна пролонгація без додаткових штрафів.

Співробітники мікрофінансової організації зацікавлені у повному поверненні боргу, тому допоможуть вам розробити програму погашення. Також можливо подати заяву на реструктуризацію прострочених платежів. Для цього мають бути серйозні підстави:

  • Смерть або хвороба близької людини;
  • Втрата житла;
  • Постійна або тимчасова непрацездатність;
  • Скорочення доходів.

Будь-який випадок необхідно юридично підтверджувати.

Чи можна зовсім не платити онлайн-кредит?

Юристи кажуть, що такі випадки дійсно існують, але їх ймовірність становить менше ніж 1%. У підсумку гроші все одно доведеться повернути разом з нарахованими процентами та штрафами.

Доцільним може виявитися звернення до фінансового консультанта. Фахівець комплексно проаналізує ваші доходи й витрати, перевірить законність нарахованої пені, розробить план поступового повернення.