Депутат назвав «озеленення» серед зими – схемою мера Луцька Поліщука

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Депутат назвав «озеленення» серед зими – схемою мера Луцька Поліщука
image
Назар Тарадюк / 15.12.2023 / 0 Коментарів

Депутат Луцької міської ради від громадянського руху «Свідомі» Михайло Наход  на своїй сторінці у Facebook оприлюднив допис, в якому проаналізував хід завершальних робіт по капітальному ремонту проспекту Волі. Він нарахував порушень аж на 60 мільйонів гривень і заявив, що це – чергова схема мера Луцька Ігоря Поліщука на 60 мільйонів гривень.

«14 жовтня міський голова Ihor Polishchuk зробив допис на свої сторінці у Фейсбуці, окремі цитати з якого виглядають як явка з повиною: «Друзі, добігає завершення реконструкція частини центрального проспекту нашого міста - проспекту Волі, яку було розпочато ще в 2021 році. На сьогодні залишилось поставити лише «розумні» зупинки…»; «Особлива увага була приділена озелененню - висаджено велику кількість дерев, кущів, висіяно новий газон»; «Окремо попрацювали над освітленням - тепер проїжджу частину освітлюють якісні LED-ліхтарі, є сучасне освітлення на колись темній пішохідній зоні та пішохідних переходах, підсвічуються дорожні знаки».  17 жовтня Ігор Поліщук знову виставляє у Фейсбук гарні фото Луцька…Ніби все чудово, все гарно, ремонт проспекту добігає до завершення, краса неймовірна, особливо на фото», - йдеться в дописі Михайла Находа.

Однак, за словами депутата,  документи свідчать, що на той момент, коли мер пише, що «добігає завершення реконструкція» на проспекті Волі робіт ще «не початий край», які треба виконати і заплатити за які треба майже 60 млн. грн. Саме в той час завершуються тендерні процедури і 31 жовтня укладається договір між Департаментом житлово-комунального господарства Луцької міської ради та ТОВ «Луцькавтодор-сервіс».

За цим договором за роботи, які будуть виконані у листопаді-грудні цього року, ще до кінця року місто має сплатити 5 млн. грн., а за роботи, які будуть виконані в січні-лютому 2024 року, треба буде сплатити ще майже 55 млн. грн.

Михайло Наход переконаний, що далі за це мають взятись правоохоронні органи, адже виходить, що є мінімум 3 підозрілі моменти, які можуть свідчити про злочин:

  1. Міська рада проводить тендер на уже виконані роботи заднім числом, що недопустимо;
  2. Якщо оголошується тендер на уже виконані роботи то і переможець наперед відомий і ніякої конкуренції в цьому тендері не могло і бути, що також незаконно;
  3. Чи можливо міська рада хоче вдруге оплатити роботи, за які було заплачено раніше в рамках інших тендерів і виконаних робіт?

Депутат каже, що 14 жовтня, коли Ігор Поліщук вихвалявся закінченням робіт - він не міг про це не знати.

«А декілька днів тому, 11 грудня, укладається додаткова угода, за якою роботи, які нібито виконуються у листопаді-грудні цього року, з міського бюджету має бути оплачені уже НЕ 5 млн. грн., а майже 49 млн. грн. За роботи, які будуть виконуватися в січні-лютому треба буде сплатити ще майже 11 млн. грн. у наступному році.

Чому з 5 млн стало – 49 млн Все дуже просто – треба по максимуму використати кошти у цьому році, щоб вони не перейшли на наступний рік, як вільні залишки. Щоб ці кошти не потрапили під розподіл і не пішли на потреби ЗСУ», –  переконаний Михайло Наход.

А далі, депутат радить подивитися на календарні графіки виконання робіт.

«Лучани, хтось з вас бачив, як облаштовувався основний проїзд по проспекту в останні місяці? Як улаштовується дорожнє корито глибиною 50 см, насипається пісок, щебінь, робляться тротуари? І я не бачив, ні в листопаді, ні в грудні! Робили це в минулі роки, а тротуари цього літа. А по новому календарному графіку це має робитися у січні 2024-го, хоча 5 млн. грн. за це уже мали б заплатити у листопаді 2023-го. А бачили, як влаштовуються автостоянки в листопаді-грудні за майже 6.4 млн? А острівці безпеки в грудні за понад 850 тис? А тротуари в грудні, а потім у січні, за які треба заплатити майже 8 млн? А як малюють дорожню розмітку у грудні за 2,1 млн. А як встановлюють зовнішнє освітлення в грудні за понад 15 млн. Думаю, що не бачили. Бо і я не бачив і не побачу найближчим часом», –  каже обранець луцької громади.

«Ну і найцікавіше – ОЗЕЛЕНЕННЯ ПРИБУДИНКОВИХ ТЕРИТОРІЙ у ГРУДНІ-СІЧНІ на понад 8 млн. грн. Не знаю, хто взагалі це придумав, ми ж ще не у тропіках живемо. Припускаю, що хтось добряче $«озелениться»$ на таких тендерах і роботах, а комусь доведеться довго відвідувати правоохоронні органи, давати свідчення і в кінцевому підсумку потрапити на лаву підсудних. Головне, щоб це були ті, хто придумує і курує такі схеми, а не прості виконавці.

Тому, зі своєї сторінки у Fasebook депутат Луцької міської ради Михайло Наход звернувся до працівників правоохоронних органів, ТУ БЕБ у Волинській області, Волинська обласна прокуратура, Управління СБ України у Волинській області, Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та НАБУ, аби ті звернули увагу на діяння міського голови Ігоря Поліщука.

«Цифри і факти свідчать, що все і так ясно – це чергова афера за яку він має понести відповідальність», - переконаний депутат.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *