Депутату Луцької райради «помстились» – не дозволили скласти мандат

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Депутату Луцької райради «помстились» – не дозволили скласти мандат
image
Еля Коротинська / 10.05.2024 / 0 Коментарів

У Луцькій районній раді поменшало депутатів. Заяву про складення повноважень написали одразу 3 обранці:

- Андрій Лев – депутат від партії «Слуга Народу», який працював керуючим справами райради та нещодавно звільнився із займаної посади,

- Олександр Гурський – депутат від партії «За майбутнє» ексголова райради, обрання якого через порушення законодавства було скасовано в судовому порядку,

- Віталій Сніжко – депутат від партії «Європейська Солідарність», який у 2022 році став до лав ЗСУ і який в судовому порядку довів, що обрання Олександра Гурського головою відбулось з порушеннями і домігся скасування відповідного рішення районної ради.

Таким чином, після того, як депутати обрали Тетяну Павлову-Багрійчук новою головою Луцької районної ради – вони приступили до розгляду поданих заяв про складення повноважень. Так, рішення Андрія Лева про відмову від мандату підтримала абсолютна більшість – «ЗА» проголосувало 35 з 38 присутніх у залі, 3 обранців – не голосували. «ЗА» складення повноважень депутата Олександром Гурським  проголосувало ще більше – 37 обранців, 2 – не голосували.

А от прийняти заяву депутата від партії «Європейська Солідарність» більшість депутатів з невідомих причин – відмовились. Якщо голосування по двох попередніх аналогічних рішеннях не викликало розбіжностей та запитань у депутатів і вони голосували більшістю майже в унісон, то чомусь прохання Віталія Сніжка скласти мандат обранці не воліли підтримувати ще на етапі внесення цього проекту рішення в порядок денний сесії. Зокрема, лише 29 з 37 обранців проголосували «ЗА», 2 – «не голосували» а 8 депутатів – «утримались».

Розгляд цього рішення у Луцькій райраді залишили на сам кінець. Віталій Сніжко у зв’язку зі службою у лавах Збройних сил України не мав змоги особисто відвідати сесію, тож передав заяву про складення повноважень через однопартійців з «Європейської Солідарності». Зрештою – депутати відмовились підтримати це рішення. «ЗА» проголосувало лише 22 обранці, 7 депутатів – «не голосували» а ще 10 – «утримались». Тож з незрозумілих причин, депутати Луцької райради – відмовились голосувати за рішення про складення повноважень Віталієм Сніжко.

Очільниця Волинського обласного осередку партії «Європейська Солідарність» Юлія Вусенко після демонстрації такої позиції обранців Луцької райради на офіційній сторінці у Facebook висловила своє обурення.

«Сьогодні рада - не змогла завуалювати свою суть, а таки показала, виборцю в першу чергу, своє справжнє обличчя.  Іхнє голосування - означає, що представники цієї ради, як і їх куратор Рубльов, не за Закон, як основу демократії, а за рішення, як потрібно «вирішити» із будь-якими репутаційними ризиками. Як показали їхні концерти-сесії по обранню голів. Дякую Віталій Сніжко, який не побоявся цієї гідри свавілля, а підписав судовий позов. І сьогодні не голосування за його здачу мандату, - типу, помста цих олігархічних посіпак.

Таке голосування - значить, що декларовані цими депутатами цінності поваги до військових - виключно показові. Віталій склав мандат, бо служить у ЗСУ, на відміну від дебелих чоловіків, які тікали від повісток так, що сесію минулу неможливо було зібрати і цю ганьбу бачила уся область», - емоційно відгукнулась депутатка Юлія Вусенко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *