Депутати луцької «Батьківщини» скаржаться Тимошенко на Козюру

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Депутати луцької «Батьківщини» скаржаться Тимошенко на Козюру
image
Назар Тарадюк / 01.12.2023 / 0 Коментарів

Фракція всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Луцької міської ради звернулася до очільниці партії Юлії Тимошенко. Депутати заявляють, що з боку керівника обласної парторганізації Андрія Козюри на них чиниться тиск, образи і погрози.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Кажуть, все це відбувається останніх кілька місяців після того, як вони відмовилися «пропихати» його власні питання, які стосуються двох земельних ділянок.

Голова депутатської фракції «Батьківщина» в Луцькій міській раді Олександр Козлюк разом з депутатами розповіли громадськості, хто й навіщо блокує голосування фракції в міській раді за важливі питання для громади.

Як пояснив Олександр Козлюк, все почалося від серпня цього року. Кажуть, тоді очільник обласної парторганізації Андрій Козюра зобов’язав фракцію йти до міського голови й вимагати лобіювання вирішення питання по його двох земельних ділянках на вулиці Глушець, 55 та на Ковельській, 17, яку в народі називають «Козюрине болото».

Фракція відмовилася це робити. З тих пір, кажуть депутати, і почалося: про засідання бюро парторганізації їх повідомляли таким чином, що вони фізично не встигали туди потрапити.

А самі рішення бюро, що надходили ледь не за 10 хвилин до сесій, були не менш обурливими. Ними депутатам фактично зв’язували руки щодо голосування по земельних питаннях. Згодом щодо рішення бюро, яке прийняли в вересні, заборонили голосувати по питання стосовно генпланів та комунальних стратегічних для міста підприємств, таких як «Луцьктепло».

«Другий протокол десятого місяця також знову ж не стосуються тих чи інших питань. Присутні 5 членів. Знову ж ті самі члени: Козюра, Шумейко, Патіюк, Урбанович. Знову відсутні. За пів години говорить Чебелюк, яка не може фізично, як заступник міського голови. Нівелюють повністю по тих чи інших питаннях, а просто вказують як треба робити, що треба робити, за що голосувати», - очільник фракції ВО «Батьківщина» у Луцькій міськраді Олександр Козлюк.

Тож виходить, за що голосуватимуть чи не голосуватимуть обранці громади, вирішувала не громада й навіть не самі депутати, а по суті четверо людей, які й приймали відповідні рішення на засіданнях бюро: Андрій Козюра, секретар засідання бюро пані Шумейко, член бюро Урбанович і нова очільниця міської парторганізації Людмила Патіюк.

«Сьогодні наша голова, яка змінила Ірину Іванівну, місяців три назад, 31.08.2023 року, склала тільки повноваження помічника депутата Надточій, яка сьогодні являється чинним депутатом Луцької міської ради від фракції «Свідомі», - додав Козлюк.

Тим паче, кажуть депутати, їх змушували виконувати прийняті бюро рішення в ультимативній формі й часто з образами та погрозами. З власних джерел журналісти дістали аудіозапис однієї з таких розмов.

Деталі – у сюжеті.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *