Директорку Шацького нацпарку підозрюють у шахрайстві

image
Назар Тарадюк / 26.01.2023 / 0 Коментарів

На Волині директорку Шацького національного природного парку підозрюють у вчиненні злочинів у складі організованої групи, яка привласнила з бюджету понад 700 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Прокурори повідомили директорці Шацького нацпарку про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинених організованою групою, шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у використанні завідомо підробленого документа (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовиця, залучивши у злочинну схему співмешканця та кількох підлеглих, прийняла на роботу чотирьох людей, які фактично роботи не виконували і не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі.

Таким чином цим працівникам було виплачено заробітну плату, відтак розтрачено майже 680 тисяч гривень із бюджету. Усі ці кошти, як з'ясувалося, «працівники» віддавали роботодавцю.

Окрім того, директор парку залучила підприємця у злочинну схему задля заволодіння шахрайським шляхом державними коштами. Уклавши договір про надання послуг за програмою «муніципальна няня», які насправді не надавалися, посадовиця подала документи на відшкодування їй витрат на їх оплату в загальній сумі 23 052 гривні та отримала ці кошти.

Триває досудове розслідування.

Вирішується питання про зміну підозрюваній запобіжного заходу та про відсторонення її від посади.

Нагадаємо, раніше директорку Шацького національного парку відсторонили від роботи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *