Діти з Волині перетворили метал смерті на мистецтво

image
Назар Тарадюк / 26.01.2024 / 0 Коментарів

У Вільнюсі на виставці діти з Волині показали, як перетворили метал руйнації та смерті на символи незламності і перемоги.

Про це інформують на сторінці Волинської ОВА.

«Металевий відблиск» – таку назву має виставка робіт української молоді, дітей з Рожищенської територіальної громади нашої області. Яскравими фарбами життя вони розмалювали більше 150 уламків зброї, що випустила держава-терорист по мирних районах Харкова, Запоріжжя та Донеччини. Знешкоджений метал та інші предмети передали дітям військові та волонтери.

«Українські діти хочуть донести всьому світу, що вони живі, вони борються, живуть, творять і розвиваються в країні, де йде війна і вони мріють про Перемогу України і мирне дитинство», – розповіла Віра Шварцкоп, волонтерка та організаторка проєкту. Волинянка особисто доправляла експозицію та презентували її відкриття разом із спілкою українських студентів у Литві.

Місце для виставки обрали також символічне – українську Церкву Святої Трійці, збудовану ще у 16 столітті князем Костянтином Острозьким, яка знаходиться у самісінькому серці Литви, Вільнюсі. Експонати презентуватимуть до 20 лютого.

До слова, участь в офіційному відкритті української виставки взяв віцеспікер Сеймасу Литовської Республіки Паулюс Саударгас та радник з політичних питань, заступник Посла України у Литві Віктор Гамоцький. Паулюс Саударгас передав у подарунок рожищенським дітям національний литовський торт, виконаний у кольорах прапорів Литви і України.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *