Для протидії диверсантам з росії: у Балтії нарощують охорону кордону

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Для протидії диверсантам з росії: у Балтії нарощують охорону кордону
image
Наш Інсайдер / 22.04.2024 / 0 Коментарів

Для протидії діям диверсійних груп спецпідрозділів білорусі, підтримуваних режимом лукашенка в інтересах путіна, Міноборони і МВС Литви домовилися про нарощування охорони кордону. Планується видача прикордонникам кулеметів.

Міністр оборони Лаурінас Кащюнас оголосив про узгодження з міністром внутрішніх справ комплексних заходів щодо зміцнення кордону. Він зазначив, що планується розробити план зміцнення кордону та ухвалити інженерні рішення.

Також буде розглянуто впровадження військових стандартів структур МВС для боротьби з гібридними загрозами. Планується також видача структурам МВС більш важкого озброєння, включно з кулеметами. Кащюнас висловив надію на реалізацію цього плану до кінця літа або початку осені.

Також, зазначив міністр, у списку його пріоритетів - створення мережі загальнодоступних стрільбищ.

"Часу небагато, але ми постараємося переглянути законодавчу базу. Якщо будуть потрібні ресурси, я думаю, ми їх знайдемо. Моя мета - організувати хоча б по одному додатковому загальнодоступному стрільбищу в кожному з наших колишніх округів. Це пов'язано з комендатурами, щоб людям було де тренуватися тощо", - сказав Л. Кащюнас.

"Я не можу обіцяти, що вони всі будуть створені, але, якщо ми створимо хоча б ще одне-друге, я буду дуже радий", - додав міністр. На зустрічі в четвер А. Білотайте і Л. Кащюнас обговорили питання зміцнення співробітництва між міністерствами, насамперед у сфері охорони державного кордону. На зустрічі обговорювали питання військового постачання статутних служб системи внутрішніх справ, а також посилення захисту критично важливих об'єктів інфраструктури, можливості використання для цієї мети Литовської армії та її техніки.

Під час зустрічі також було обговорено необхідність забезпечити взаємодію комендатур зі статутними органами системи внутрішніх справ, включити комендатури в процес цивільної оборони.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *