Для 60 класів луцької громади закуплять нову техніку

image
Оля Коновалова / 17.05.2021 / 0 Коментарів

Незабаром Луцька громада зможе забезпечити 60 класів новою комп’ютерною технікою, як в Луцьку, так і в приєднаних селах. Це стало можливим завдяки співпраці Луцької міської ради з Асоціацією міст України.

Повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

17 травня у мерії відбулася зустріч Луцького міського голови Ігоря Поліщука та Виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана, під час якої останній вручив очільникові міста сертифікат на 4 мільйони 300 тисяч гривень на обладнання освітніх закладів громади сучасними електронними ресурсами.

З нового навчального року 15 кабінетів початкової освіти, 15 кабінетів математики, 15 кабінетів початкової освіти для інклюзивного навчання та 15 закладів дошкільної освіти Луцької громади зможуть використовувати новітнє обладнання.

асоціація міст

Це стало можливим у межах підписаного між Луцькою міськрадою та Асоціації міст України меморандумом щодо подолання цифрової нерівності в освітній галузі.

«Освіта – це про майбутнє громади, освіта – це про дітей, більш цінного для громади ніж діти, ніж нове покоління – немає. Луцьк став одним із перших міст, із якими підписаний меморандум саме в освітній галузі. Тож враховуючи позитивний досвід співпраці із вашим містом, безпосередньо із департаментом освіти, вчителями, очільником громади, мені надзвичайно приємно вручити міському голові цей сертифікат, – зазначив Слобожан. – Хочу акцентувати, що 2021-ий є роком математики в Україні, але проблема в тому, що вчителів математики стає все менше і менше. Тож, маємо надію, що завдяки цьому ресурсу їх у вас стане більше».

асоціація міст

Луцький міський голова Ігор Поліщук щиро подякував Асоціації міст України та її Виконавчому директорові за такий подарунок.

«Освіта Луцька займає високі позиції у різноманітних рейтингах. Ми бачимо результати наших учнів на олімпіадах, ЗНО, різноманітних конкурсах. Традиційно, луцькі школи входять у рейтинг ТОП 100 загальноосвітніх закладів України. Сподіваємось, що така підтримка мотивуватиме освітянську родину міста працювати ще краще. А отриманим досвідом і надалі готові ділитися зі всіма освітянами України. Дякую Олександрові Слобожану та Асоціації міст України за підтримку та такий подарунок», – сказав Ігор Поліщук.

асоціація міст

До речі, це не перший сертифікат подарований Олександром Слобожаном від АМУ волинським громадам. Минулої п’ятниці, 14 травня, у селі Радовичі Турійської громади, під час Волинської регіональної політичної платформи, він вручив такі подарунки – Турійській селищній та Затурцівській сільській тергромадам – на мільйон гривень і 500 тисяч відповідно.

Турійська громада за ці кошти зможе замовити сертифіковане обладнання для кабінетів математики у своїх школах. Для Затурцівської громади сертифікат використають на обладнання чотирьох кабінетів початкової освіти та двох кабінетів математики.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *