До МВС надійшло понад 30 тис. звернень: росіяни розшукують своїх родичів в Україні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • До МВС надійшло понад 30 тис. звернень: росіяни розшукують своїх родичів в Україні
image
Оля Коновалова / 06.05.2022 / 0 Коментарів

Міністерство внутрішніх справ України отримало понад 20 тис. неофіційних звернень через Telegram-боти та близько 12 тис. дзвінків на гарячу лінію від росіян, які розшукують в Україні своїх рідних.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів, зазначивши, що Україна отримує офіційні запити і від російського омбудсмена, повідомляють Факти.

– Тільки в березні було 210 полонених, яких упізнали їхні рідні на Telegram-каналі. І десь близько 40 загиблих. Зараз за запитами через Telegram-боти, які ми створили, отримано 20 тис. звернень від рідних солдат, які питали, що з ними. І ще близько 12 тис. дзвінків на телефон гарячої лінії МВС теж від рідних, – розповів він.

За словами Віктора Андрусіва, російським пропагандистам вже не вдається приховувати від росіян людські втрати на війні в Україні. За його словами, РФ буде значно важче не повідомляти реальну інформацію.

Він також додав, що з кожним місяцем війни страх росіян втратити рідних стрімко збільшуватиметься, як було колись в СРСР під час війни в Афганістані.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *