До Шуфрича СБУ прийшла з обшуками

image
Назар Тарадюк / 15.09.2023 / 0 Коментарів

До екснардепа України від нині забороненої «Опозиційної платформи — За життя» Нестора Шуфрича з обшуками прийшла Служба безпеки України.

Про це hromadske повідомили джерела в правоохоронних органах.

Як інформують джерела, його підозрюють у державній зраді, однак наразі ексдепутата не затримали, як до цього повідомляли у ЗМІ.

Шуфричу закидають «тісну» співпрацю із колишнім народним депутатом Володимиром Сівковичем, якого підозрюють у роботі на Федеральну службу безпеки рф.

Сівкович, зазначають у правоохоронних органах, координував роботу російської агентури в Україні.Зокрема, курував роботу колишнього начальника кримського СБУ Олега Кулініча.

За завданням Сівковича, Шуфрич «був одним з рупорів кремля» в Україні, кажуть  джерела. Серед іншого, він розповідав, що Україна — штучне утворення.

Нестор Шуфрич - колишній народний депутат від забороненої «Опозиційної платформи — За життя». За даними громадського руху «Чесно», входив до групи впливу колишнього депутата Віктора Медведчука. До повномасштабного вторгнення заперечував російську агресію та називав війну в Україні «громадянською». Родина Шуфрича у 2019 році зареєструвала своє нерухоме майно в окупованому Криму за законами рф, з’ясували журналісти «Схем».   У березні 2022 року, його затримала тероборона Києва за те, що він фотографував блокпост. Шуфрич пояснив, що «вийшов сфотографуватися на тлі місцевої пам'ятки».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *