Допомагав ухилянтам за $5000: на Волині судять жителя Рівненщини

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Допомагав ухилянтам за $5000: на Волині судять жителя Рівненщини
image
Назар Тарадюк / 30.11.2023 / 0 Коментарів

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про організацію 38-річним жителем Рівненської області зі спільниками незаконного переправлення осіб через державний кордон України із корисливих мотивів.

Його судитимуть за ч.3 ст. 332 КК України, - інформують у покуратурі Волині.

За даними слідства, громадянин за грошову винагороду у 5 000 доларів США забезпечував внесення відомостей про військовозобов'язаних чоловіків до інформаційної системи «Шлях» як про водіїв фізичної особи-підприємця, що має ліцензію на міжнародні вантажні перевезення.

У такий спосіб він уможливлював виїзд ухилянтів у країни Євросоюзу.

Увечері 19 червня 2023 року поблизу митного поста «Устилуг» чоловіка затримали. Невдовзі він постане перед судом. Особи його спільників встановлюють.

Викрили факти незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон спільно з працівниками Волинського управління ДВБ Національної поліції України та відділу внутрішньої і власної безпеки по Волинському прикордонному загону ГВ ВВБ «Захід» Держприкордонслужби України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *