Допомога дітям з інвалідністю: на Волині працює мобільна команда

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Допомога дітям з інвалідністю: на Волині працює мобільна команда
image
Назар Тарадюк / 25.07.2024 / 0 Коментарів

Понад пів року у Волинській області працює мобільна міждисциплінарна команда фахівців, що надають допомогу сім'ям, де виховуються діти з інвалідністю чи труднощами розвитку. Таку ініціативу реалізують в межах спільного проєкту Центр соціальних послуг Джерело у Львові та Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ.

Загалом такі мобільні команди працюють у трьох областях – Волинській, Львівській та Закарпатській, - інформують на сторінці в Facebook "Простору для дітей".

Як зазначає координаторка мобільної команди у Волинській області Олена Куденчук, фахівці їздять у найвіддаленіші точки регіону, де родини здебільшого не мають доступу до соціальних послуг. Збирають звернення від батьків й відповідно до них складають графіки виїздів, щоб максимально ефективно залучати ресурси та допомагати тим, хто найбільше потребує.

За ці пів року роботи фахівці у трьох областях вже провели понад 1300 скринінгів розвитку та надали допомогу 800 дітям з інвалідністю чи труднощами розвитку.

Яку допомогу надають фахівці мобільної команди:

  • проводять скринінг розвитку та складають план супроводу дитини;
  • відповідно до виявлених труднощів розвитку у дитини, надають спеціалізовані послуги для дітей та консультації для батьків;
  • підбір та надання допоміжних засобів для дітей з інвалідністю чи труднощами розвитку (крісла колісні, ходунки, милиці, ортопедичне взуття, окуляри тощо);
  • надають інформаційну підтримку родинам про доступні ресурси та послуги в громадах для дітей з інвалідністю чи труднощами розвитку та їх сімʼям;
  • надають психологічну підтримку батькам, які виховують дітей з інвалідністю чи труднощами розвитку.

Хто та як може звернутися за допомогою?

Допомогу можуть отримати сімʼї, які виховують дітей з інвалідністю чи труднощами розвитку та перебувають у складних життєвих обставинах. Це можуть бути як жителі громад, так і внутрішньо переміщені особи.

Щоб звернутися по допомогу до фахівців мобільної команди у Волинській області, телефонуйте за номером: 067 315 9256 

Довідка: Мобільна команда працює в межах проєкту, який реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) разом із Львівським центром соціальних послуг і реабілітації “Джерело” за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ  “Кращий догляд для кожної дитини”.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *