Дубінський зустріне Новий рік у СІЗО

image
Назар Тарадюк / 28.12.2023 / 0 Коментарів

Для народного депутата Олександра Дубінського 27 грудня Печерський райсуд Києва залишив запобіжний захід без змін.

Таким чином Дубінській перебуватиме під вартою. Ухвала суду оскарженню не підлягає, - повідомляє Суспільне.

Зокрема адвокат Дубінського просив змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Свою позицію про зміну запобіжного захисту адвокат аргументував побиттям Дубінського в СІЗО, внаслідок чого він отримав тілесні травми і як наслідок погіршення стану здоров’я. Захисник нардепа також надав суду результати медичного огляду Дубінського. За його словами, результати огляду засвідчують перелом двох ребер та забій грудної клітини.

Олександр Дубінський заявив, що його побиття пов’язано з його критикою української влади.

26 грудня Печерський районний суд Києва переніс засідання щодо зміни запобіжного заходу нардепу Олександру Дубінському на 27 грудня з огляду на те, що Дубінського не доставили до зали суду, бо слідчий не надав відповідного дозволу.

21 грудня у Київському апеляційному суді тривало засідання суду щодо народного депутата Олександра Дубінського. Захисники та сам нардеп просили скасувати підозру в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Суд залишив ухвалу без змін.

До слова, СБУ та ДБР заявили, що зібрали докази держзради українського нардепа, який під позивним "Буратіно" здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. Зазначається, що організація розхитувала суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувала державу у світі.

Як повідомили в СБУ, злочинну організацію заснував заступник начальника ГРУ Володимир Алєксєєв. Вона діяла в Києві. З території РФ керував групою заступник Алєксєєва – Олексій Савін. ОГПУ додає, що організацію створили у 2016 році, до її складу входили 2 українські депутати та представник Генпрокуратури.

За даними слідства, крім Дубінського, до складу групи входив екснардеп Андрій Деркач, який перед повномасштабним вторгненням виїхав за кордон. Також до агентурної мережі входив експрокурор Костянтин Кулик, він теж переховується від правосуддя за кордоном. Керував агентурною мережею в Україні Ігор Колесніков (позивний "Ветеран"), наголошують правоохоронці. Колесніков розповів, що у 2019 році депутати Деркач і Дубінський провели 2 замовні пресконференції, де транслювали тези, які передали з росії, йдеться у матеріалах слідства.

Що відомо про обшуки у Дубінського і чергову підозру

1 листопада у чинного нардепа Дубінського проходили обшуки. Правоохоронці перевіряли "можливу причетність парламентаря до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами". Після цього сам Дубінський оприлюднив коментар у своєму Telegram-каналі, де фактично підтвердив обшуки.

Згодом у Службі безпеки України вказали, що проводять обшуки у спільників народного депутата, який організував схему для ухилянтів.

3 листопада СБУ та Держбюро розслідувань оголосили Дубінському підозру в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.

6 листопада депутату Олександру Дубінському обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *