Дубінський зустріне Новий рік в СІЗО

image
Назар Тарадюк / 14.11.2023 / 0 Коментарів

Нардепу Олександру Дубінському, якого підозрюють у державній зраді, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід - він перебуватиме під вартою 60 діб, тобто до 12 січня.

Про це повідомляє видання «Суспільне».

На початку судового засідання прокурор просив розглядати обрання запобіжного заходу Дубінському в закритому режимі, оскільки в матеріалах клопотання міститься державна таємниця, а також факти, які можуть поставити під загрозу обороноздатність і національну безпеку України.

Як зазначається, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату у вигляді утримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Засідання проходило у закритому режимі.

Нагадаємо, 3 серпня 2023 року працівники ДБР спільно з СБУ проводили обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Нардеп назвав дії силовиків "політичним переслідуванням".

У мережу злили документ, яким МОЗ клопотав про виїзд Дубінського за кордон. Напдеп у своєму акаунті в соцмережі написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня. Водночас в кінці липня з'явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

9 серпня генеральний прокурор повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон. 3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини. 6 листопада Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета.

10 листопада стало відомо, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо Дубінського у справі щодо службового підроблення для виїзду за кордон.

13 листопала в Дубінського сівробітники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ проводять обшуки у справі про злочинну організацію, створену з метою дискредитації іміджу України на міжнародній арені.

Читайте також: Дубінський видаляє інформацію, шо пов'язує його з росією

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *