Думав, що встигне проїхати: на Волині судили винуватця смертельної ДТП

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Думав, що встигне проїхати: на Волині судили винуватця смертельної ДТП
image
Назар Тарадюк / 23.08.2023 / 0 Коментарів

У Рожищі судили винуватця смертельної ДТП.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У Рожищі на вулиці Мостовій 17  жовтня 2022 року приблизно о 16:09 водій Mercedes-Benz 210, рухаючись в напрямку від вул. Промислової до нерегульованого перехрестя вулиць Мостова та Шевченка не надав переваги в русі мотоциклу марки «КТМ».

Водій мотоцикла отримав ушкодження шийного відділу хребта на рівні С1-С2 із розривом спинного мозку, забій легень, крововиливи в корені легень, уламковий злам кісток правого променево-зап’ясного суглобу, забійні, забійно-рвані рани, множинні садна та синці обличчя, тулуба, верхніх та нижніх кінцівок.

Чоловік помер.

Водій авто розповів, що рухався зі швидкістю 45-50 км/год. Під`їжджаючи до перехрестя вулиць Мостова та Шевченка, обвинувачений мав намір повернути ліворуч на вул. Шевченка, а тому зменшив швидкість приблизно до 10 км/год, пропустив автомобіль темного кольору, який їхав назустріч, і почав маневр повороту ліворуч. В цей час винуватець ДТП бачив, що на зустрічній смузі руху приблизно за 35-40 метрів від нього рухався двоколісний транспортний засіб, однак продовжив повертати ліворуч, оскільки вважав, що це мопед і, враховуючи швидкість його руху, встигне закінчити маневр.

Коли автомобіль обвинуваченого перебував приблизно на половину на зустрічній смузі руху, то в праву середню частину автомобіля відчув удар і коли вийшов з транспортного засобу, побачив, що це був мотоцикл, який почав горіти. В цей час пасажир мотоцикла відтягував водія з місця аварії, а водії проїжджаючих автомобілів зупинились і загасили вогонь.

Обвинувачений попросив перехожих викликати швидку медичну допомогу потерпілому, оскільки сам перебував у шоковому стані. Зазначив, що відшкодовує завдану ним шкоду і надалі, в міру своїх можливостей, буде допомагати сім`ї загиблого.

Потерпіла розповіла, що водій легковика попросив вибачення в неї та її чоловіка, а також надає матеріальну допомогу дружині її померлого сина, оскільки в них є малолітня дитина. Наразі відшкодування складає 90 000 грн. Просила не позбавляти його волі обвинуваченого. Водночас висловила думку про те, що не бажає, щоб обвинувачений надалі керував транспортними засобами.

Отож, суд визнав водія Mercedes винним та призначив 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

Потім обвинуваченого звільнили від відбування основного покарання з випробуванням з дворічним іспитовим строком.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *