Двох волинян судять за переправлення військовозобов'язаних за кордон

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Двох волинян судять за переправлення військовозобов'язаних за кордон
image
Назар Тарадюк / 16.10.2024 / 0 Коментарів

До суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про організацію 38-річним жителем Каменя-Каширського та 30-річним жителем селища Благодатне  незаконного переправлення осіб через державний кордон України та вчинене ними вербування з метою експлуатації з використанням уразливого стану потерпілої.

Про це інформують у прокуратурі області.

За даними слідства, старший із обвинувачених забезпечував внесення неправдивих відомостей про військовозобов'язаних чоловіків  до інформаційної системи «Шлях» як про водіїв підприємства, яке здійснює міжнародні перевезення.

У такий спосіб він уможливив виїзд у країни Євросоюзу п'яти чоловіків.

Разом же обвинувачені пропонували чоловікам, які у законний спосіб не могли виїхати з території України, знайти їм «дружину» - жінку з інвалідністю I чи II групи, яка за грошову винагороду погодиться взяти фіктивний шлюб із  невідомою особою.

Таким чином у березні 2024 року вони за 12 000 доларів США допомогли 32-річному військовозобов'язаному волинянину оформити фіктивний шлюб із 51-річною жінкою з інвалідністю ІІ групи, яка перебувала у скрутному матеріальному становищі.

Невдовзі за свої дії чоловіки відповідатимуть перед судом.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *