Ексдиректор «Луцького КХП №2» відсидить за ґратами 10 років

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ексдиректор «Луцького КХП №2» відсидить за ґратами 10 років
image
Назар Тарадюк / 22.03.2024 / 0 Коментарів

Колишнього директора державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Степана Москвича та ексначальника елеватора підприємства Леоніда Тимофіюка суд визнав винними у розтраті зерна на 56 млн грн.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила вирок без змін. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, антикорупційний суд призначив 10 років позбавлення волі ексдиректору Луцького КХП №2 Степану Москвичу, а колишньому начальнику елеватора підприємства Леоніду Тимофіюку – 7,5 років. Також їм призначили додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

«22 березня 2024 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок ВАКС від 16.03.2023, яким колишнього директора ДП «Луцьке КХП №2» С. Москвича та ексначальника елеватора Л. Тимофіюка визнано винуватими у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», а саме 26 тис. тон зерна на загальну суму 56 млн гривень. Суд апеляційної інстанції, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту», – інформує САП.

За версією обвинувачення, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тисяч тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ направило до суду цю справу ще в листопаді 2018 року.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *