Ексголову Верховного суду Князєва затримали біля кордону з Румунією

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ексголову Верховного суду Князєва затримали біля кордону з Румунією
image
Назар Тарадюк / 11.07.2024 / 0 Коментарів

Колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря в особливо великому розмірі, спіймали на Закарпатті за 1 км від кордону з Румунією.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола

Як повідомляють джерела, Князєва затримали прикордонники в селі Солотвино. За інформацією джерел, це сталося 10 липня о 16:40.

«Він втратив посаду голови суду після затримання НАБУ у зв'язку з отриманням хабара у $2,7 млн у травні 2023 року. Нагадаю, нещодавно суд випустив його під заставу 18 мільйонів гривень.

Наразі Князєв перебуває на відділі прикордонної служби «Солотвино». Уточнюється мета перебування поблизу державного кордону та перевіряється версія щодо можливої спроби незаконного перетину державного кордону України. Ексголова Верховного суду їхав в авто Voskswagen із номером АО1794YA у якості пасажира», - написав журналіст.

Читайте також: У Верховному Суді викрили масштабну корупцію: що відомо

Нагадаємо, за даними слідства, між керівництвом Верховного Суду й людьми, які хотіли «розв'язати питання» в суді, працювало посередником адвокатське об'єднання. Слідчі зафіксували низку контактів одного з власників цього об'єднання із власником фінгрупи «Фінанси та кредит» (співголовою цієї групи називають Костянтина Жеваго).

Зокрема, Велика палата ВС розглядала справу щодо права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo. Своїм рішенням 19 квітня орган залишив зазначені акції пов'язаним із Жеваго компаніям. Сам бізнесмен заперечив, що він причетний до хабаря голові чи суддям Верховного Суду.

15 травня 2023 року правоохоронці зафіксували «на гарячому» передання другої частини хабаря, тоді ж і затримали Князєва й адвоката. А втім, у САП казали, що гроші знайшли ще в деяких інших суддів Великої палати Верховного Суду.

Пленум Верховного Суду висловив недовіру голові ВС Всеволоду Князєву і через це достроково припинив його повноваження як очільника суду. А Вища рада правосуддя дала згоду на тримання його під вартою. Вже у січні 2024 року Князєв вийшов з-під варти під заставу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *