Експрацівниця Луцької стоматполіклініки подала до суду: чому

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Експрацівниця Луцької стоматполіклініки подала до суду: чому
image
Назар Тарадюк / 05.03.2024 / 0 Коментарів

Через незаконне звільнення з посади до суду на медзаклад, який очолює Любов Яковчук, подала колишня працівниця Луцької стоматологічної поліклініки Ольга Ярошик.

Про це жінка розповіла журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» після першого судового засідання.

Вона працювала на посаді лікаря-терапевта. Проте, зі слів жінки, звільнили її незаконно. Ба більше, вона скаржиться на булінг та залякування з боку керівництва медустанови.

«Завідуюча відділенням під керівництвом нової директорки, яка прийшла до нас на посаду у вересні 2023 року, постійно мене булила, залякувала, змушувала медперсонал та пацієнтів постійно писати на мене необґрунтовані скарги. Це почалося тільки з вересня 2023 року, хоч в заклад директорка прийшла у 2022 році. Я прийшла на роботу у 2010 році, коли директором був Кобись, а згодом Черниш. Коли прийшла Яковчук, вона почала змушувати заввідділення підбурювати медичний персонал, медичних сестер та пацієнтів писати на мене скарги», – розповідає пані Ольга.

Лікарка додає, що до приходу Яковчук на посаду директорки, жодних нарікань на її роботу не було. Пацієнти ж неодноразово писали подяки та заповнювали подячні анкети. Але, як каже Ольга Ярошик, з вересня на роботі в її бік почали йти погрози. Жінка заявила, що їй навіть давали лікувати «підставних» пацієнтів.

«Все дійшло до того, що вони підставляли мені пацієнтів, які не відносяться до моєї роботи. Я терапевт, а пацієнт був «ортопедичний» (йому потрібна була допомога ортопеда, – ред.). Він ставив ортопедичну конструкцію в приватному кабінеті, з нею було щось не так, а мене, лікаря-терапевта, звинуватили у тому, що це я робила», – зазначила лікарка.

Згадала вона і за ексмеддиректорку стоматполіклініки Марину Орел. Зі слів Ольги, остання також неодноразово їй погрожувала, залякувала і булила, що й вилилось у звільнення. Зауважимо, що у Марини Орел не було відповідної кваліфікації для того, аби обіймати посаду медичного директора комунальної стоматології. Опісля розголосу цієї теми, її з посади звільнили.

«Крім того, пані Яковчук привела свою подружку на посаду медичного директора Орел Марину Степанівну, яка незаконно займала цю посаду і була звільнена. Вона мені погрожувала неодноразово, залякувала, булила й оце вилилося в незаконне звільнена. Я з 2010 року працюю, усі мої пацієнти на моєму боці. В пані Яковчук є в наявності не один стоматологічний бізнес, а вона в мене забрала єдине місце. Я зараз лишилася без роботи, без нічого», – бідкається лікарка Ольга Ярошик.

Під час судового засідання представник Любові Яковчук у суді, адвокат Вадим Матвіїв заявив, що позовні вимоги з боку Ольги Ярошик вони не визнають.

Нагадаємо, директорка Луцької міської стоматполіклініки Любов Яковчук розповіла, що звільнила за статтею лікаря, який нещодавно повернувся з фронту на роботу. Мовляв, той направляв пацієнтів у свій приватний кабінет, хоч сама директорка теж з приходом на посаду керівника закладу мала власну стоматологію.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *