Ексзаступнику Міноборони повідомили про підозру: розтрата 1 млрд грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ексзаступнику Міноборони повідомили про підозру: розтрата 1 млрд грн
image
Назар Тарадюк / 06.11.2023 / 0 Коментарів

Нову підозру в справі про розтрату майже 1 млрд грн державних коштів повідомили колишньому заступнику міністра оборони України В'ячеславу Шаповалову.

Про оголошення підозри повідомили СБУ та Офіс Генпрокурора.

У червні ексзаступнику міністра оборони України та екскерівнику Департаменту державних закупівель Міноборони вже повідомляли про підозри у справі щодо закупівлі неякісної амуніції для ЗСУ на понад 1 мільярд гривень. Слідчі зазначали, що посадовці причетні до розкрадання бюджетних грошей на закупівлі бронежилетів та зимової форми ЗСУ.

Як уточнили нам правоохоронці, тоді Шаповалов отримав підозру по бронежилетах, а тепер — по зимовій формі.

За даними слідства, колишній заступник Міністра оборони України за попередньою змовою зі своїм підлеглим – ТВО Директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони в червні 2022 року створили умови для придбання Міністерством військового майна без проведення його випробовування у лабораторних умовах, а лише поверхнево - за його зовнішнім виглядом.

Цю спрощену форму прийняття військового майна у подальшому використає Міністерство для укладення контрактів з турецьким підприємством на постачання неякісної зимової форми військового одягу: курток та штанів вітровологозахисних для військовослужбовців ЗСУ, які не відповідали технічним умовам, на загальну суму близько 1 мільярда гривень.

В результаті виконання умов контрактів державні кошти в особливо великих розмірах перерахували на рахунки турецької фірми, а для потреб ЗСУ поставили неякісну форму.

Досудове розслідування – СБУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *