Естонія закрила кордон із росією на одному з пунктів пропуску

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Естонія закрила кордон із росією на одному з пунктів пропуску
image
Оля Коновалова / 17.08.2022 / 0 Коментарів

У вівторок, 16 серпня, Естонія закрила кордон із росією на пункті пропуску "Нарва-Івангород", через який не пропускають ні естонців, ні росіян. Це пов'язують як із демонтажем у Нарві радянської пам'ятки, так і з антиросійськими санкціями.

Офіційна інформація про те, чому не працює пункт пропуску, поки не з'явилася.

ЗМІ висунули версію, що це пов'язано з тим, що у Нарві зараз проводять демонтаж пам'ятника-танку Т-34 та інших радянських меморіалів.

Зауважимо, що пам'ятник справді зняли з постаменту, щоб перемістити до Естонського військового музею у Віймсі, а для безпечного транспортування обмежили рух дорогою Нарва — Нарва-Йиесуу.

Що цьому передувало

Кілька днів тому, 12 серпня, перед контрольно-пропускним пунктом біля Нарви (рф) у чергу вишикувалися понад 700 автомобілів. У них були охочі перетнути кордон з Естонією і виїхати з росії.

За словами очевидців, всього в черзі нарахували 753 транспортні засоби. З них 297 — це легкові автомобілі.

Ті водії, які встигли заздалегідь забронювати чергу, чекають по десять годин на відкритій місцевості за будь-яких погодних умов. Знову прибулим росіянам у своїх авто доведеться чекати на добу.

"Затор" на кордоні росії та Естонії побічно може бути пов'язаний з тим, що парламентарі останньої затвердили заборону на в'їзд для росіян з естонськими візами. Він починає діяти з 18 серпня 2022 року.

Виняток зробили для:

  • співробітників дипломатичних представництв в Естонії та членів їх сімей;
  • осіб, які займаються міжнародними вантажними та пасажирськими перевезеннями;
  • осіб, які мають право вільного пересування згідно із законодавством ЄС;
  • осіб, в'їзд яких до Естонії необхідний з гуманітарних міркувань;
  • близьких родичів естонських громадян чи осіб, які мають постійний дозвіл на проживання в Естонії.

Раніше ми повідомляли, що Естонія закриє в'їзд для росіян із Шенгенськими візами з 18 серпня. Рішення не зачіпатиме російських дипломатів та членів їхніх сімей, а також працівників сфери міжнародної торгівлі. А студентам з рф, які не встигли закінчити навчання, дозволять продовжити дозвіл на проживання терміном на один рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *