«Евода Трейд» банкрутує через суд

image
Назар Тарадюк / 27.12.2023 / 0 Коментарів

У Господарський суд Волинської області щодо відкриття справи про банкрутство подало заяву дочірнє підприємство КП Луцькводоканал «Евода Трейд».

Про це повідомив депутат Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у телеграм-каналі.

Як зазначає Андрій Лучик, це черговий етап після незаконної ліквідації, щоб сховати кінці у воду. Підготовче засідання відбудеться третього січня 2024 року на 12:20 у приміщенні Господарського суду (проспект Волі 54а) в залі судових засідань №103.

«Цікавим є пункт судової ухвали про заборону власнику майна боржника «приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби. Просто це було по-максимуму зроблено раніше. Частину майна передано на баланс Луцькводоканалу, іншу частину – залишено на Еводі. Внаслідок такого недолугого господарювання керівництва «Еводи», дочка комунального підприємства отримало мільйонні судові позови, які раз-по-раз програвала», – пише депутат.

Він також додав, що бюджет Луцька отримав через Еводу збитки, але розповісти про це Андрій Лучик обіцяє згодом.

До слова, підприємство «Евода Трейд» ліквідовують, по-перше, через численні судові рішення, якими «Еводу» зобов'язують повернути частину коштів, отриману на тендерах. По-друге, – через велику заборгованість перед постачальниками. Окрім того, позбутися від цього підприємства намагаються незаконно, адже депутати міськради не дали дозволу на ліквідацію. Хоч в статуті підприємства чітко написано, що воно підконтрольне засновникам, серед ких і Луцькрада. Вона ж і має приймати рішення щодо ліквідації.

Зважаючи на явне порушення закону, депутат Андрій Лучик направив звернення меру Поліщуку, аби він доручив провести службову перевірку. Проте керманич міста відповів – порушень у цьому не вбачає.

Нагадаємо, дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» масово програє судові справи щодо стягнення коштів. Так, у грудні 2022 року енергетична компанія «Укренерго» звернулася до суду з позовом про стягнення з «Еводи» 16 мільйонів гривень, тоді феміда стала на бік «Укренерго». Вже у січні 2023 року Боратинська сільська рада через суд змусила «Евода Трейд» повернути майже 300 тисяч гривень.

У лютому 2023 року з «Евода Трейд» судилась Горохівська громада. За даними тієї справи, суд постановив повернути Горохівській міськраді 213 тисяч гривень, які та сплатила за електрику, але фактично так її й не отримала. Нещодавно був ще один суд, в результаті якого дочірнє підприємство «Луцькводоканалу» «Евода» має повернути департаменту молоді та спорту Луцькради майже 425 тисяч гривень.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *