Фермер з Донеччини евакуював у село під Луцьком 150 кіз і цапів. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фермер з Донеччини евакуював у село під Луцьком 150 кіз і цапів. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 14.10.2022 / 0 Коментарів

Фермер з Донеччини Сергій Свириденко перевіз півтори сотні кіз та цапів у село поблизу Луцька. До повномасштабного російського вторгнення чоловік утримував екоферму та виготовляв крафтові сири й ковбаси.

Про це повідомило «Суспільне».  

На початку вересня, рятуючи своє господарство від обстрілів, фермер переїхав за понад тисячу кілометрів від рідного дому, у село Дідичі, поблизу Луцька. Також, каже чоловік, він перевіз стадо, яке налічує 150 голів.

«120 чи 130 тисяч, я вже точно не скажу, обійшовся скотовоз, плюс я до своїх "жигулів" причепив причеп, туди ще поклав частину обладнання. Трактор загнав у скотовоз»,  – каже він.

За його словами, місцевий фермер запропонував йому для оренди приміщення.

«Я їздив по Україні, по деяких областях дивився, але загалом я бачив напівзруйновані сараї для тварин. Я не бачив місця, де можна було б розпочати виробництво. А тут пан Іван, він сам мене знайшов, дивився там репортаж якийсь, зателефонував, запропонував свою ферму».

На новому місці фермер нині робить підвід води, встановлює годівниці для тварин та планує облаштувати залу для доїння кіз.

У сусідньому селі Горянівка Сергій планує запустити виробництво. Частину обладнання він привіз із Донеччини, частину орендує. Вже готова до запуску сироварня, встановлено холодильне обладнання для дозрівання сирів.

«Тут я маю на відстані 40 кілометрів в одну сторону 40 в другу два красивих обласних центри – це Рівне і Луцьк. Плюс місто Дубно, недалеко Ковель. Тому реалізація тут на місці буде набагато краща”, – розповів фермер.

Сергій Свириденко народився та виріс на Донеччині, у 2015-2016 роках боронив Україну від російських загарбників. До повномасштабного російського вторгнення жив у Костянтинівці, у сусідньому селі Іванопілля створив екоферму.

«Бізнес соціальний, без людей він працювати ніяк не може. Я б сам би там вижив, але за мною кози, за мною працівники, це все треба, щоб працювало», – пояснює фермер.

Нині, каже Сергій, є велика потреба у кормах для евакуйованих тварин, щоб ті змогли перезимувати. А вже за кілька днів, фермер планує запускати виробництво.

Читайте також: Тікаючи від війни вівчар з Донеччини перевіз на Волинь сотні овець

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *