Фіктивний шлюб: на Волині оштрафували жінку, яка допомагала ухилянту

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фіктивний шлюб: на Волині оштрафували жінку, яка допомагала ухилянту
image
Назар Тарадюк / 04.06.2024 / 0 Коментарів

У Володимирі судили уродженку росії, яка в кінці липня 2023 року запропонувала військовозобов`язаному незаконно перетнути кордон.

Про це відомо з вироку міського суду.

Відомо, що жінка має громадянство України та працює педагогом спеціальної школи, раніше не судима.

Обвинувачена пообіцяла знайти одиноку жінку з інвалідністю І чи II групи, яка не має інших працездатних осіб, зобов`язаних її утримувати, та укласти фіктивний шлюб для подальшого перетину кордону.

Жінка домовилася із фігуранткою справи, особою з інвалідністю І групи, не повідомляючи останню про свої дійсні наміри, про оформлення документів та укладання шлюбу з військовозобов’язаним.

В кінці січня 2024 року вона повідомила «клієнта», що той має приїхати 01.02.2024 до Київського відділу державної реєстрації шлюбів Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) для оформлення документів щодо укладання шлюбу.

16 лютого чоловік намагався виїхати через «Устилуг» разом із «дружиною», але його викрили працівники ДПС України.

30 травня між прокурором Володимирської окружної прокуратури та обвинуваченою була укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою жінка беззаперечно визнала себе винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.332 КК України.

Отож, суд визнав обвинувачену винною та оштрафував на 59 500 грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *