Фірма Палиці хоче викупити землю під обкомівським готелем «Круча»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фірма Палиці хоче викупити землю під обкомівським готелем «Круча»
image
Назар Тарадюк / 12.07.2023 / 0 Коментарів

ТОВ «Гранд інвест ріал істейт» хоче провести оцінку земельної ділянки, на якій розташований колишній обкомівський готель «Круча» заради подальшого викупу. Про це стало відомо з проекту рішення, яке виноситься на позачергову сесію Волинської обласної ради.

Зокрема, 27 червня 2023 року в обласній раді було зареєстровано проект рішення «Про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, що підлягає продажу». У тексті документу йдеться про те, що 16 червня 2023 року до Волиньради надійшло клопотання товариства з обмеженою відповідальністю «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ», яке вже отримало позитивні рекомендації постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Нагадаємо, 16 березня Волинська обласна рада надала ТОВ «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ» в оренду на 49 років дві земельні ділянки на яких розташований колишній обкомівський готель «Круча». У громадськості це викликало неабияке обурення, адже це майже гектар землі комерційного призначення яка розташована практично в центрі міста. До того ж віддали її «своїй» фірмі в оренду за копійки – всього лише за 1657 грн на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Палиця &Ко отримали «Кручу» і гектар землі у Луцьку «за копійки»

У своєму новому зверненні фірма, яку пов’язують з нардепом Ігорем Палицею, просить надати дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги загальною площею 0,9500 га (кадастровий номер 0710100000:22:127:0003), яка розташована за адресою: вулиця Дубнівська, 26а, місто Луцьк. З назви рішення випливає, що саме ця ділянка підлягає продажу, однак мови про це донині не велося.  

Для цього обласна рада має укласти з ТОВ «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ» договір про оплату авансового внеску в сумі 20% вартості земельної ділянки, визначеної за нормативною грошовою оцінкою.

Усі фінансові витрати на проведення експертної грошової оцінки має покрити фірма-заявник. Цікаво й те, що після прийняття цього рішення – втратять чинність два пункти рішення обласної ради від 16 березня 2023 року № 20/29 щодо надання цієї земельної ділянки ТОВ «ГРАД ІНВЕСТ РІАЛ ІСТЕЙТ» в оренду терміном 49 років.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *