Футболіст з Луцька - у ТОП-5 зрадників України

image
Назар Тарадюк / 21.03.2023 / 0 Коментарів

Однією з найпопулярніших категорій реєстру ДержZрадників виявились зірки — спортсмени, артисти, співаки та діячі культури.

Про це інформують на сайті Чесно. Як і медійники, які також є в реєстрі, завдяки своїй впізнаваності вони можуть спробувати себе на виборах або підтримувати інших кандидатів.

Очолює рейтинг пошукових запитів ексчемпіон світу з боксу Василь Ломаченко. Ломаченко неодноразово закликав до відновлення дружніх стосунків із росією. Наприкінці 2022 року він виклав на своїй сторінці в Instagram звернення митрополита УПЦ МП Лонгіна, в якому той звинувачував Україну в тому, що вона “розпочала війну проти бога, церкви господньої та українського народу”. Сторінка Ломаченка в Instagram стала недоступною в Україні та у деяких країнах Європи, але доступна в росії.

На другому місці також спортсмен — футболіст Анатолій Тимощук. Він асистент головного тренера російського ФК “Зеніт” з 2017 року. З початку повномасштабного вторгнення називає війну “спеціальною операцією” та стверджує, що не бачить різниці між українським та російським народами. На початку 2023 року Тимощук намагався оскаржити рішення УАФ про довічне відсторонення його від українського футболу. Проте апеляційний комітет УАФ відхилив скаргу ексфутболіста.

На третьому місці рейтингу зірок — співачка Ані Лорак. Наприкінці 2022 року Лорак потрапила до санкційного списку РНБО серед публічних осіб, які прямо чи опосередковано підтримали військову агресію росії проти України. Незважаючи на війну, Лорак не переривала свої зв’язки з російським шоу-бізнесом, навіть планувала виступи в анексованому Криму. Лорак опублікувала пост українською мовою про те, як вона сумує за Україною та як почула звуки вибухів під час телефонної розмови із братом. При цьому вона так і не назвала росію агресором і не сказала, що саме в Україні триває повномасштабна війна. 

Діячка культури та колишня керівниця театру на Херсонщині Тетяна Калиновська посіла четверте місце рейтингу. Калиновська відома не лише поширенням російської пропаганди, а й безпосередньою співпрацею з окупантами. У березні 2022 року вона посіла посаду першого заступника голови Скадовської районної адміністрації в окупаційних органах влади. У серпні 2022 року Калиновській було оголошено підозру в колабораційній діяльності. 

Замикає п’ятірку рейтингу музикант Ілля СметанінПісля повномасштабного вторгнення Сметанін, за інформацією спецслужб, наводив російські ракети на інфраструктуру Волині. Зокрема Сметанін коригував обстріл аеропорту, в результаті чого ракетним ударом було повністю зруйновано його інфраструктуру. У березні минулого року СБУ затримала коригувальника та оголосила йому підозру в державній зраді. Наразі його утримують під вартою. 

Рух ЧЕСНО продовжує шукати колаборантів і закликає всіх долучатися до наповнення реєстру. Надсилайте інформацію про тих, хто допомагає окупантам або підтримує ідеї рашизму, на пошту info@chesno.org або заповніть онлайн форму.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *