G7 говорить про небажання бачити представників режиму лукашенка

  • Головна
  • НОВИНИ
  • G7 говорить про небажання бачити представників режиму лукашенка
image
Назар Тарадюк / 17.06.2024 / 0 Коментарів

ОБСЄ і країни G7 висловили свою позицію щодо участі делегацій росії та білорусі в міжнародних форумах і ситуації з політв'язнями в білорусі.

Румунія, яка приймає 31-шу щорічну сесію Парламентської асамблеї ОБСЄ з 29 червня до 3 липня в Бухаресті, ухвалила рішення не допускати делегації росії та білорусі, - повідомили у Центрі національного спротиву. Це рішення, озвучене Міністерством закордонних справ Румунії, стало наслідком триваючої агресії росії проти України і підтримки цієї агресії з боку білорусі.

Заборону на в'їзд у країну застосували до всіх членів делегацій, включно з парламентаріями і технічним персоналом, яким відмовлено у візах. Офіційний представник МЗС Румунії Раду Філіп заявив, що це рішення ґрунтується на відомій і послідовній позиції Румунії щодо рф. Цей захід також спрямований проти білорусі, яка активно підтримує військову агресію росії.

Паралельно з діями Румунії, на саміті країн G7, що проходив в Італії, ухвалили фінальне комюніке, яке містить різкий осуд дій білорусі. Лідери країн G7 закликали до негайного і безумовного звільнення всіх білоруських політв'язнів, засудили репресії проти незалежних ЗМІ, громадянського суспільства і мирних демонстрантів у білорусі. У документі також висловили глибоку стурбованість у зв'язку зі співучастю білоруського режиму у війні росії проти України.

Країни G7 наголосили на безвідповідальній і загрозливій ядерній риториці москви і заявили про свою стурбованість у зв'язку з оголошеним розміщенням ядерної зброї в білорусі. Таку позицію охарактеризували як стратегічне залякування з боку росії, що ще більше посилило засудження з боку міжнародної спільноти.

Рішення Румунії та заява G7 свідчать про зростаючу ізоляцію росії та білорусі на міжнародній арені. Ці заходи спрямовані на посилення тиску на режими володимира путіна та олександра лукашенка з метою припинення агресивних дій проти України та порушення прав людини всередині білорусі. В умовах триваючої агресії та репресій, міжнародне співтовариство демонструє єдину позицію, спрямовану на підтримку демократичних цінностей і прав людини.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *