Господарський суд Волинської області орендує у заводу «Богдан» авто за 1 грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Господарський суд Волинської області орендує у заводу «Богдан» авто за 1 грн
image
Наш Інсайдер / 12.10.2021 / 1 Коментарів

Через те, що Господарський суд Волинської області є бюджетною неприбутковою організацією – у них немає можливості за власні кошти придбати автомобіль. А тому вже багато років поспіль представники Феміди орендують машину у луцького автозаводу «Богдан».

Про це стало відомо з відповіді на запит, поданий журналістами інтернет-видання «Інсайдер Медіа».

Як повідомив керівник апарату Господарського суду Волинської області Олег Коритнюк, через необхідність забезпечення належної організації роботи суду ще у 2008 році було прийняте рішення про оренду автомобіля.

Договір уклали з «Автомобільним заводом №1» Публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», який на той час ще очолював ексгубернатор Володимир Гунчик.

Згідно з договором №6-44/13 від 18.03.2013, який потрапив журналістам «Інсайдер Медіа» вказано, що компанія передала Господарському суду у строкове платне користування авто Hyundai Sonata 2013 року випуску. Первісна вартість новенької автівки на момент передачі становила 242 540 грн.

Також обумовили і розмір орендної плати – 1 грн/міс. Згодом угоду ще декілька разів продовжували, аж до 2021 року. У липні цього року Господарський суд провів нову закупівлю на послуги оренди автомобіля на 5 місяців за 5 грн. Тож попри інфляцію – вартість оренди автомобіля так і не зросла.

За інформацією оприлюдненою на майданчику ProZorro на обслуговування та ремонт автотранспорту Господарський суд за останні 2 роки  витратив понад 71 тис. грн.

Коментарі (1):

  1. Бл**ські схеми

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *