Голова ОСББ судилася з лучанином через допис у Facebook

image
Назар Тарадюк / 12.03.2024 / 0 Коментарів

На лучанина до суду через допис у Facebook подала голова ОСББ (Перемоги, 21).

Про це відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Позивачка зазначила, що 24 травня 2023 року вона дізналася про те, що лучанин опублікував у «Facebook» та на сторінці «Наш Луцьк» допис, де ображав її, звинувачував у хабарництві та різними нецензурними словами принижував її честь, гідність та ділову репутацію.

Повний текст допису подаємо без змін: «24 травень о 21:55. Ситуація - голова ОСББ втратила страх.... В будинку 100 квартир, 29 власників авто, ТЕРИТОРІЯ - ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ, земля - НЕ ПРИВАТИЗОВАНА. Очманіле від влади чудо бажає ЗІБРАТИ ПО 3000 грн. з кожного власника авто. На питання, "що буде, коли я за рік куплю авто" - відповідає "ви сплатите благодійний внесок 3000"... А не втратила ти, корупційна зараза, страх, щоб в центрі Європи під час війни займатися таким? Шлагбаум з її слів коштує 15 тис за проєкт, плюс 30 тисяч сам шлагбаум, в будинку 100 квартир, автомобілістів - 29, 29х3000 - 87000. НА РАХУНКУ ОСББ - 70000. Ця падлюка зібрала ТІЛЬКИ ВОДІЇВ на НЕЛЕГІТИМНІ "збори будинку", і "виставила таксу". За що, к..., я маю платити? За заїзд у СВІЙ ДВІР? Пані вчителько, йдіть за кораблем з посади голови ОСББ, я - НЕ даю хабарів і не беру, принципово, я - держслужбовець, і продовжите це - СЯДЕТЕ! А треба буде МЕНІ, щоб хтось до МЕНЕ приїхав - я ваш незаконний шлагбаум ЗІРВУ, і буду правий за Законом і Конституцією! Грошей - не буде, ідіть к бісу, вчителька (котра певно є КЛАСНИМ КЕРІНИКОМ, і звикла збирати бабки з лохів), вирішила свою локальну корупцію вивести на новий рівень, давайте цю недолугу спробу заробітку зупинимо!»

Позивачка зазначила, що у неї емоційні та душевні страждання, хвилювання, що пов`язані з приниженням честі, гідності та ділової репутації.

«Після 24.05.2023 вона відчуває постійний біль, запаморочення, нервові переживання, стривоженість та дискомфорт, у неї часто відбуваються емоційні спалахи, виникає дратівливість, збудливість. Внаслідок публікації статті та публічних обговорень, страждає не лише вона, але й її близькі та знайомі люди. Зазначає, що її непокоять неврози, які проявляються тривогою, страхом та нездатність в повній мірі зосередитись на основних питання життя. Крім того, вона постійно переживає щодо своєї репутації. Пережиті страждання та завдану моральну шкоду вона оцінує в сумі 100 000 грн», - йдеться у рішенні.

Зі свого боку відповідач наголосив, що звинувачення позивача у погрозах вбивством та психологічному насильстві є неправдивими. Зазначає, що у телефонній розмові він попередив її про неприпустимість вчинення незаконних дій, таких як вирішення питання, що стосуються всіх жителів будинку (зокрема перекриття в`їзду до двору шлагбаумом, доступ до відкриття якого отримають не всі жителі будинку, а лише ті, які сплатили благодійні внески).

За його словами, дописами у мережі «Facebook» він мав намір не залякати чи образити позивача, а «припинити відверто неправомірні дій, сподіваючись на повернення діяльності голови ОСББ в законне русло після публічного оголошення про дивні події, що відбуваються. Вказаний допис був створений з метою, щоб голова ОСББ зрозуміла свою неправоту, оскільки розмови про врегулювання непорозумінь у них не відбулося».

Після публікації допису позивачка зверталася до позивача з проханням видалити пост, на що він відповів відмовою.

Аналізуючи розповсюджену відповідачем інформацію, суд дійшов висновку, що вона містить образи та принизливі висловлювання про позивача голову ОСББ та доніс її до численої кількості підписників сторінки «Olexandr Polyakov» в соціальній мережі «Facebook» та Інтернет-спільноті у соціальній мережі «Facebook» «Наш Луцьк», а відтак є такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію позивачки.

Отож, суд задовільнив позов частково. Відповідача Олександра Полякова зобов’язав протягом 5 днів з дня набрання рішенням законної сили спростувати зазначену недостовірну інформацію.

Також з лучанина стягнули на користь позивачки 10 000 гривень моральної шкоди. Окрім цього, стягнув 4831,20 грн – витрати, понесені у зв`язку зі сплатою судового збору, та 6000 грн – витрати, понесені за надання професійної правничої допомоги.

В задоволенні решти позовних вимог відмовив.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *