Гори доларів й елітні авто: депутата Рівнеради відправили під варту

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Гори доларів й елітні авто: депутата Рівнеради відправили під варту
image
Назар Тарадюк / 27.11.2023 / 0 Коментарів

Віталія Суховича, який є депутатом Рівненської облради і заступником голови Поліського лісового офісу Департаменту соціально-гуманітарної політики «Ліси України», суд відправив під варту. 

Про це повідомила пресслужба ДБР. Раніше Держбюро розслідувань заявило, що викрило його на володінні незаконними статками.

За рішенням суду, посадовець може внести заставу в 192 млн грн, щоб вийти з-під варти.

Раніше в ДБР повідомили, що фігурант до лютого 2023 року був начальником Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім обійняв одну з керівних посад у створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України».

За даними слідства, чоловік, працюючи у виконавчій владі й органах місцевого самоврядування, встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

Правоохоронці провели обшуки, зокрема, в помешканні та на робочому місці депутата та членів його сім’ї. Вони виявили та вилучити тільки готівкою понад 4 мільйони доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили у фігуранта три елітні автомобілі: Audi Q8, Mercedes-Benz GLE-Class 350e та BMW X5. Крім того, у нього знайшли коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Patek Philippe, золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова із 16 магазинами до нього з патронами.

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками в Рівному, на яких будував котеджі. Ділянки зареєстровані на інших підконтрольних йому людей.

Правоохоронці повідомили депутатові про підозру за статтею про незаконне збагачення (ст. 368-5 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також правоохоронці направили лист до Національного агентства з питань запобігання корупції з проханням провести моніторинг способу життя фігуранта та його сім’ї.

Читайте також: Гора доларів і елітні авто: що ДБР знайшло в депутата Рівнеради. ВІДЕО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *