Громада на Волині боргує рівненській фірмі майже 600 тис. грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Громада на Волині боргує рівненській фірмі майже 600 тис. грн
image
Назар Тарадюк / 10.09.2024 / 0 Коментарів

Від Ківерцівської міської ради Товариство з обмеженою відповідальністю «Юнівіз» через суд вимагає повернути майже 600 тисяч гривень боргу за розробку проєктної документації.

Представники приватного підприємства стверджують, що всі свої зобов’язання перед замовником виконали ще торік. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Волинської області від 16 серпня 2024 року, - пише Центр журналістських розслідувань "Сила правди".

 

Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради замовив у рівненського підприємства «Юнівіз» виготовлення проєктної документації для реконструкції елементів благоустрою території будинку культури імені Михайла Ковальова на вулиці Шевченка в Ківерцях. 

Договір про це сторони підписали торік у червні. Згідно з документом, фірма зобов’язалася виконати роботу до кінця 2023-го, громада ж мала заплатити за це 599 965 гривень. Акт здавання-приймання робіт, а також накладну, обидві сторони підписали у грудні 2023 року. Це мало б свідчити про те, що претензій щодо об’єму та якості виконаних робіт замовник не має. Але коштів ТОВ «Юнівіз» не отримало досі. 

У червні 2024-го представники приватного підприємства звернулися до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення цієї суми. Нещодавно цю вимогу суд задовольнив, а також зобов’язав відповідача заплатити дев’ять тисяч гривень судового збору.

У коментарі для «Сили правди» ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук повідомив, що це рішення міськрада вирішила оскаржити. Він погоджується з необхідністю заплатити підряднику, але каже, що зараз такої суми в бюджеті немає.

«Будемо подавати апеляцію, будемо виходити на мирову угоду, бо коштів в нас немає. Коли замовляли проєктно-кошторисну документацію, був ПДФО, було все багато… Кошти будуть повернуті однозначно, але частинами, буде реструктуризація», – зазначив посадовець.

ТОВ «Юнівіз» зі статутним капіталом у 1000 гривень зареєстрована у Рівному в багатоквартирному житловому будинку на вулиці Олександра Борисенка, 3/75. На ринку – трішки більше трьох років. За даними аналітичної платформи «YouControl», підприємством володіє та керує Роман Сівак, який у коментарі для «Сили правди» заявив, що не коментуватиме ситуацію, поки триває судова тяганина.

Водночас реконструкція будинку культури ім. М.П. Ковальова та прилеглої території стоїть на порядку денному у Ківерцях вже декілька років. 

4 лютого 2022-го міський голова Олександр Ковальчук підписав інвестиційний договір між Ківерцівською міськрадою та ТОВ «Самбір-шпон», згідно з яким підприємство зобов’язалося провести капітальний ремонт приміщення закладу і побудувати громадську вбиральню на вулиці Вокзальній (колишня Жукова). В обмін на це інвестор мав отримати приміщення у Ківерцях на вулиці Соборності, 19.

Як розповів колишній керівник будинку культури Олександр Бовканюк, ще два роки тому в будівлі перекрили дах, зараз його приміщення утеплюють, замінили вікна. А от на території поблизу будинку культури поки ніхто нічого не робив.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *