Як білоруси раптово стали зрадниками для Z-пропагандистів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як білоруси раптово стали зрадниками для Z-пропагандистів
image
Назар Тарадюк / 23.07.2024 / 0 Коментарів

Дружби між росією та білоруссю нема - є тільки зверхність та зневага від росіян. Те, що останні ставляться до білорусів як до якогось другого ґатунку показав нещодавний випадок із істерикою російських пропагандистів після раптової заяви самопроголошеного президента білорусі лукашенка про відведення білоруських військ від кордону з Україною.

Якими тільки словами не покривали z-воєнкори білорусів, називали зрадниками та одразу згадали старі “методички” - звучали доволі знайомі кожному українцю історичні маніпуляції росіян - що білорусь це штучне утворення, що її створив ленін, і що взагалі половина білорусі - це історично російські землі. Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Що ж стало причиною істерики росіян?

Трохи більше тижня тому, 13 липня, лукашенко несподівано приїхав на південний кордон білорусі і провіві нараду з керівниками усіх силових структур.

Там лукашенко заявив про ліквідацію напруженості на кордоні з Україною. За його словами, Україна відвела війська і “зараз у нас ускладнень ніяких немає з українцями”. Тому лукашенко доручив своїм генералам відвести війська від південних рубежів у місця постійної дислокації, щоб українці зрозуміли, “що ми не збираємося воювати і не збираємося тут концентрувати свої збройні сили”.

Міжнародне волонтерське обʼєднання розслідувачів InformNapalm припустило, що Україна зірвала масштабну і довготривалу білоруську інформаційно-психологічну операцію, яка полягала у нагнітання білоруською стороною напруги на кордоні з Україною. А заява лукашенка про відведення військ стала ознакою того, що лукашенко згортає інформаційно-психологічну операцію, яке його генерали ретельно розкручували весь останній місяць.

Частина російських Z-каналів і так званих воєнкорів не оцінили такий розвиток подій і почали дорікати лукашенкові за подвійну гру, а також погрожувати білорусі втратою території та національної ідентичності.

Ці нападки не залишилися поза увагою лукашенківської пропаганди, яка спробувала виправдатися, пожурити росіян у відповідь і виставити ситуацію з відведенням військ у вигідному для себе світлі, але тим самим викликала ще більшу агресію з боку Z-каналів.

Ось одні з десятків злобних дописів від російських пропагандистів.

 

Найбільш нестриманим у висловлюваннях був канал Alex Parker Returns - один із колишніх основних пропагандистських ресурсів ЧВК “Вагнер”.


Ось така дружба між рф та рб. Це вкотре вказує на те, що для росії не існує “друзів”. Є тільки ті, що коряться їм і ті, що чинять спротив.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *