Як мер Луцька «кинув» військових на квартири

image
Назар Тарадюк / 23.04.2024 / 0 Коментарів

Мер Луцька Ігор Поліщук на сесії міськради 27 березня ініціював звернення до обласної прокуратури щодо невиконання зобов’язання місцевого забудовника, як передбачено рішенням міськради, передати 8% житлової площі на користь ветеранів АТО та сімей загиблих.

Гвалт мер зробив чималий і дуже цим тішився усю сесію. За даними журналістів та згідно з отриманими відповідями з міської ради, очевидно, що мер Луцька, скажімо так «трішки прибрехав», адже жодних зобов’язань про передачу квартир від ТОВ «Казкова оселя» не було. Про це йшлося в сюжеті телеканалу «КонкурентTV».

Журналісти телеканалу вирішили поцікавитися, чи були випадки, коли забудовники не виконували своїх зобов’язань. І виявили доволі цікаві факти.

У вересні 2018 року на засіданні 47 сесії Луцької міської ради, на той час, більшість депутатів з «Укропу» (партії-попередниці чинної «За майбутнє») просунули питання щодо затвердження детального плану території на вулиці Даньшина та Олекси Ошуркевича у Луцьку.

Чому просунула, спитаєте ви? Тому що за одну сесію, після того, як тричі не підтримали це питання, його вдруге внесли у порядок денний і все-таки пропихнули.

Очевидно, що комусь терміново потрібно було, щоб це питання пройшло, адже як писали ЗМІ, в той час, попри те, що не було жодних дозвільних документів на багатоквартирну забудову, уже був виритий котлован і починали будівельні роботи під багатоквартирне житло.

Для того, аби депутати Луцької міської ради все ж прийняли позитивне рішення по детальному плані території на той час радник і депутат Ігор Поліщук авторитетно заявив, що в міській раді є гарантійний лист від забудовника про передачу 8% квартир від збудованого будинку.

Все ж зазначимо, що лист, про який говорить тоді ще депутат Луцькради Ігор Поліщук існує. В ньому Тетяна Михайлівна Гажула, яка є забудовницею, пише, що при будівництві 9-поверхового багатоквартирного житлового будинку на вулиці Даньшина 14В вона зобов’язується передати на баланс міста квартири в обсязі 8% від житлових площ будинку.

Відомо, що ця дев'ятиповерхівка вже давно здана в експлуатацію і за нашими підрахунками житла майже 9500 кв. м. Принаймні, якщо підраховувати ті площі, які є на сайті забудовника. Відповідно квартир місту мало перейти не менше 750 кв. м. або ж 19 однокімнатних квартир в середньому по 40 кв.м. Але представники міської ради цих квартир не отримували.

Журналісти надіслали інформаційний запит на ім’я міського голови Луцька Ігоря Поліщука з проханням надати інформацію, чи отримувала міськрада від забудовників гарантійні листи чи будь-які інші документи, що гарантують передачу квартир та інших приміщень Луцькій міській раді протягом 2017-2024 років. Також попросили надати копії таких документів, якщо вони існують.

У відповіді на інформаційний запит заступниця міського голови Ірина Чебелюк проінформувала, що Луцька міська рада отримала всього лиш один гарантійний лист №780 від 6 грудня 2018 року про передачу квартир Луцькій міській раді і був він від іншого забудовника, не від пані Тетяни Гажули.

Лист був від луцького забудовника Ігоря Чорнухи, ПрАТ «Луцьксантехмонтаж». Відомо, що цей забудовник 13 квартир передав Департаменту житлово-комунального господарства міськради на підставі акта прийому-передачі квартир від 1 березня 2021 року. Більше ніхто з забудовників, згідно з інформацією у відповіді на запит, листів не писав і квартири не передавав.

На додаток, у відповіді Ірина Чебелюк також зазначила, що при проєктуванні будівництва багатоквартирних житлових будинків та нових житлових кварталів враховуються вимоги певних пунктів Державних будівельних норм і будь-які документи та гарантійні листи про передачу квартир й іншого на баланс міськради від забудовників не вимагається.

Тож виходить, що ніяких квартир з новобудови по вулиці Даньшина місто і військові не отримали. Принаймні офіційно, бо очевидно, що нинішній мер, будучи тоді ще радником міського голови і обіцяючи квартири воїнам, забув про них, коли вже став мером. А вже сьогодні Ігор Поліщук, будучи мером, ймовірно, вкотре збрехав і намагався очорнити іншого забудовника.

Депутатка від Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій у своєму дописі у фейсбуці має великий сумнів, чи подасть Ігор Поліщук в прокуратуру заяву на забудовницю Тетяну Гажулу, і на тодішнього секретаря, або ж на радника міського голови, яким і був сам Ігор Ігорович і який озвучував такі гарантії, аби «пропихнути» це питання з будівництвом на вулиці Даньшина.

І, як бачимо, мер Поліщук в цій ситуації сам кинув військових на квартири. Рішення то він пропихнув, а от про обіцянки свої забув.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *