Як на Волині працюють над викриттям «схем» ухилення від мобілізації

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як на Волині працюють над викриттям «схем» ухилення від мобілізації
image
Назар Тарадюк / 16.10.2024 / 0 Коментарів

На Волині триває робота з викриття корупційних «схем» ухилення від мобілізації.

Нещодавно відбулася нарада з правоохоронцями та ТЦК та СП, на якій узгодили спільну роботу щодо недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію, - інформує голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

До слова, 16 жовтня на Волині правоохоронці викрили та блокували злочинну схему, яка дозволяла за 9 тисяч доларів США отримати фіктивну інвалідність та відстрочку від мобілізації.

«Наголошу, це не лише результат, а й попередження усім, кому власне збагачення важливіше за збереження держави. Тому реакція на такі випадки завжди буде рішучою. А робота з перевірки рішень МСЕК і ВЛК продовжуватиметься. 

Якщо детальніше, то Волинська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону уже повідомила про підозру двом організаторам злочинного механізму за фактом одержання неправомірної вигоди за виготовлення документів, на підставі яких військовозобов’язані могли уникнути мобілізації.

Правоохоронці провели понад 20 санкціонованих обшуків. Виявлено та вилучено 40 тисяч доларів США, 7 тисяч євро, мобільні термінали, комп'ютерну техніку, документи та інше», - йдеться у повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *