Як пройшов Сімейний фестиваль повітряних зміїв у Жидичині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як пройшов Сімейний фестиваль повітряних зміїв у Жидичині
image
Назар Тарадюк / 03.09.2024 / 0 Коментарів

У Жидичині відбувся Сімейний фестиваль повітряних зміїв.

31 серпня на RE:Ukraine Housing Lutsk зібралося багато дорослих і дітей, аби змайструвати і запустити повітряних зміїв, а також спробувати свої вміння у науці та творчості. 

«RE:Ukraine Housing Lutsk – це центр відновлення для українців, що постраждали від війни. Вже зараз цей простір готовий приймати сімейні фестивалі, арттерапевтичні зустрічі, інтеграційні заходи, групи підтримки та самодопомоги — будь-які ініціативи, спрямовані на відновлення. Тому ми з радістю підтримали ідею — провести фестиваль повітряних зміїв саме на цій локації, адже вона перетворилася на місце, сповнене щастям і дитячим сміхом», — каже проєктна менеджерка RE:Ukraine Housing Lutsk Іванна Антонюк.

На фестивалі працювали локації з робототехнікою і радіотехнікою, авто- і авіамоделюванням, дизайном, творчими майстер-класами, настільними іграми та іншими активностями для дітей.


Усі охочі мали змогу взяти участь у змаганнях з повітряних зміїв. Переможців обирали у трьох категоріях: «Плоскі змії» — Богдана Поліщук, «Новачок» — Дарина Сінчук та «Найстарший учасник/ця» — Лариса Роговська.

У спеціально облаштованій фотозоні можна було зробити сімейну світлину на згадку про фестиваль. 

Також відвідувачі могли підтримати ЗСУ, зробивши донат в обмін на смаколики. Завдяки цій ініціативі вдалося зібрати 15 тисяч гривень для благодійного фонду «Ангар.Україна».

Організувала Сімейний фестиваль повітряних зміїв ГО «Брейншторм». 

«Фестиваль вдався, хоча є над чим попрацювати на наступний раз. Прийшло набагато більше людей, ніж ми очікували. Серед них була й трохи інша аудиторія — багато дошкільнят, хоча ми очікували переважно дітей шкільного віку. Був великий ажіотаж на створення зміїв і планерів власноруч. Ми також помітили, що люди прийшли зі своїми зміями, тож наступного разу обов’язково подумаємо про організацію чогось на кшталт параду», — ділиться враженнями засновник «Брейншторму» Антон Євтушок.


Партнери фестивалю: платформа «Алгоритм дій», креативна івент-агенція Feel Good, Мала академія наук, Луцький міський центр науково-технічної творчості ПУМ, КРИМ SOS, Центр життєстійкості, БФ «Рокада» та Департамент молоді і спорту Луцької міської ради.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *