Інспектори США оглянули систему Patriot - пошкодження незначні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Інспектори США оглянули систему Patriot - пошкодження незначні
image
Назар Тарадюк / 17.05.2023 / 0 Коментарів

Інспектори зі США оглянули український зенітно-ракетний комплекс Patriot, про ураження якого заявляли у росії.

За їх висновками, там лише незначні пошкодження, а забирати систему на ремонт не треба. Про це повідомляє CNN із посиланням на трьох офіційних осіб США, - пише hromadske.

Один із посадовців сказав, що США відправили інспекторів перевірити систему після того, як українці повідомили, що Patriot, схоже, був пошкоджений.

За словами офіційних осіб, сама система все ще працює, і радарний компонент Patriot — один із його найважливіших елементів — не був пошкоджений. Представники США не вважають, що систему потрібно буде забрати з поля бою для ремонту.

Повна батарея Patriot має шість основних компонентів: генератори, радар, станцію управління, антени, пускову станцію та ракети-перехоплювачі. Компоненти працюють разом, щоб запустити ракету Patriot і успішно навести її на ціль.

CNN вказує, що незрозуміло, яка саме частина Patriot була пошкоджена та чи була вона пошкоджена фактичним ракетним ударом або падінням уламків.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат закликав українців не перейматися долею ЗРК Patriot після повідомлень про нібито його пошкодження: «Знищити систему якимось "Кинджалом" неможливо. Усе, що вони (росіяни — ред.) розповідають, нехай залишиться в архіві їхньої пропаганди».

Він розповів, що Patriot складається з командного пункту, в якому бойова обслуга отримує інформацію про повітряну ситуацію, зокрема відстежує повітряні цілі та відпрацьовує їх. Система може працювати в ручному та автоматичному режимі. Саме автоматичний режим Patriot, без втручання людини, дозволяє збивати повітряні цілі, як це було минулої ночі, сказав речник.

Також Patriot має радар, який розташовується на віддалені. Ще ЗРК має до 8 пускових установок, у кожній з яких по 4 транспортно-пускових контейнери, які теж розташовані на певній відстані та забезпечують пуски ракет.

Раніше Міністерство оборони рф 16 травня повідомило, що їхні сили нібито вразили ЗРК Patriot у Києві ракетою «Кинджал». У Повітряних силах ЗСУ заявляли, що зранку 16 травня успішно перехопили всі шість гіперзвукових ракет Х-47М2 «Кинджал».

CNN з посиланням на американського посадовця написало, що росіяни не знищили, але пошкодили Patriot. Але офіційно Білий дім не підтверджує пошкодження.

Наразі Україна володіє двома системами Patriot: одну подарували США, а іншу спільно — Німеччина та Нідерланди. Напередодні американські посадовці в коментарі CNN заявляли, що 4 травня росіяни вже атакували Patriot. Тоді українська протиповітряна оборона перехопила ракету.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *