Інцидент на литовсько-білоруському кордоні та зв'язки з мафією рф

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Інцидент на литовсько-білоруському кордоні та зв'язки з мафією рф
image
Назар Тарадюк / 03.06.2024 / 0 Коментарів

У Шальчинінкайському районі Литви, що межує з білоруссю, ввечері 1 червня литовські прикордонники, отримавши інформацію про злочин, що готується, помітили підозрілий автомобіль і спробували його зупинити. Однак водій не підкорився і почав ховатися, що призвело до гонитви. Під час цієї погоні зловмисник мало не збив одного із прикордонників.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

"В останній момент офіцеру вдалося уникнути наїзду", - повідомила Служба охорони державного кордону Литви. В умовах загрози для свого життя і з метою зупинити порушника, один із офіцерів зробив постріл з пістолета, цілячись у колесо автомобіля. За деякий час машина зупинилася. На сидінні водія було виявлено громадянина Литви зі смертельним вогнепальним пораненням. В автомобілі також знайшли партію контрабандних цигарок.

Поліція розпочала досудовий розгляд, а прикордонна охорона влаштувала свою перевірку. Убитий чоловік, 1980 року народження, підозрювався у спробі провезти контрабандні цигарки та мав вражаюче кримінальне минуле. За словами голови прикордонної служби Литви Рустама Любаєва, він неодноразово був судимий за різні злочини, включаючи порушення державного кордону та зберігання акцизних товарів. Також його покарали за інші адміністративні правопорушення.

Контрабанда з білорусі є постійним головним болем для Литви та Польщі. Головним товаром, який нелегально переміщують через кордон, є білоруські цигарки. Контрабанду намагаються ввезти як по землі, так і по воді та повітрі. Ситуація посилюється тим, що такі інциденти не рідкість. У серпні 2015 року литовські прикордонники переслідували автомобіль, який намагався проїхати лісом уздовж кордону з білоруссю, і внаслідок перестрілки водія також було вбито. В автомобілі виявили 15 тисяч пачок контрабандних білоруських цигарок, вартість яких у Литві склала понад €42 тисячі, а також маски та рації.

Цікавим аспектом цієї справи є передбачувані зв'язки вбитого з російською мафією та Федеральною службою безпеки (фсб) рф. Згідно з отриманою інформацією, у загиблого були контакти з кримінальними структурами росії, що дозволяє припустити, що він міг бути частиною ширшої мережі контрабанди, пов'язаної з російськими злочинними угрупованнями.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *