Харків’янка евакуювалася до Угорщини, але повернулася, щоб працювати лікаркою на Волині. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Харків’янка евакуювалася до Угорщини, але повернулася, щоб працювати лікаркою на Волині. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 24.10.2022 / 0 Коментарів

Емігрувати чи залишитися? Шукати роботу за фахом? Чи погоджуватись на будь-яку? Ці питання крутяться в голові не однієї українки.

Як молода лікарка Аліна Цьоміна спробувала знайти себе за кордоном і що з цього вийшло — розповідає ШоТам.

Вона виїхала до Угорщини як біженка, але повернулась за 2 місяці.

І якщо в Угорщині для неї знайшлася лише найпростіша робота на кухні, то в Україні молоду спеціалістку одразу запросили на посаду акушера-генеколога на Волині. А ще надали житло у громаді. 

Молода лікарка Аліна Цьоміна виїхала з Харкова евакуаційним потягом на початку війни. Дісталась Угорщини і швидко знайшла там роботу: нарізала салати, чистила овочі та мила посуд. Через 2 місяці роботи зрозуміла: працюватиме лише за фахом і лише вдома.

«Повернутися до України я захотіла тому, що я хотіла працювати по своїй професії, по своїй спеціальності», — Аліна Цьоміна акушерка-гінекологиня.

Кликало дівчину додому і серце. Коханий Міхаель ‒ німець, приїхав в Україну ще у березні як доброволець. Захищає кордони на Харківщині і вчить українську.

«Я довго думала, як почати з ним учити українську, тому що в нас інші літери. І я розпочала з букваря. Він вже знає “дякую”, “привіт”, “мама”», — Аліна Цьоміна акушерка-гінекологиня.

В Україні дівчина знайшла роботу за фахом на сайті Державної служби зайнятості. Її запросили в лікарню Маневичів, що на Волині.

«Я повірив у неї як людину. Вона молода і з нею можна буде працювати, вона зможе розвиватися. Ми її зарахували на ставку акушера-гінеколога стаціонарного відділення. Щоб її трошки зацікавити, — на території нашої лікарні є незадіяне одне приміщення під житло. Ми готові дати їй те житло, щоб вона перебувала в нас якнайдовше довше і працювала в нас», — каже Олег Бегаль, директор Маневицької багатопрофільної лікарні.

Нині Аліна працює, аби українців ставало ще більше. І будує з коханим плани на майбутнє, найголовніший з яких ‒ Перемога.

Читайте також: Рятувальниця з Маріуполя через війну перебралася на Волинь. ВІДЕО

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *