Юрій Погуляйко: Наш стяг – про перемогу та силу українців

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Юрій Погуляйко: Наш стяг – про перемогу та силу українців
image
Наш Інсайдер / 23.08.2023 / 0 Коментарів

Синьо-жовтий стяг – це символом нашої країни, втілення національної єдності, честі та гідності, традиції державотворення, історії та сьогодення. І сьогодні вся країна відзначає День Державного Прапору України.

Так, у Луцьку, урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України відбулися біля найвищого флагштоку Волині. Серед присутніх – начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, голова обласної ради Григорій Недопад, а також працівники місцевих органів влади, військові, ліцеїсти, жителі міста, - повідомили у пресслужбі ОВА.

Захід розпочали загальнонаціональною хвилиною мовчання, аби вшанувати світлу пам’ять героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Почесне право підняти Державний Прапор України отримали вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. Потому поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю і незалежність України» та пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України».

Також голова ОВА Юрій Погуляйко привітав волинян з Днем прапора:

"23 серпня ми вдруге піднімаємо синьо-жовті прапори у стані повномасштабної війни. Синій наче небо, жовтий, як пшеничні лани у серпні. Кольори надії, сміливості і віри.

Вони майорять у руках дітей, на флагштоках бойової техніки, у вікнах, заклеєних скотчем і біля кожного відвойованого населеного пункту. Наш стяг – про перемогу та силу українців. Та якщо на український прапор потрапляє кров, він стає червоно-чорним.

Що символізують ці кольори? Чорний – землю, а червоний ‒ кров борців, пролиту на неї у боротьбі за свободу і незалежність України.

Сьогодні ми знову піднімаємо у небо наші прапори. Синьо-жовті знамена, за кожного, хто пролив свою кров на українську землю. За всіх, хто відстоює Україну. Усі ми – з надією, сміливістю і вірою у перемогу.

З Днем Державного Прапора, Волинь."

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *