Юрій Погуляйко - про пріоритети бюджету Волині на 2024 рік

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Юрій Погуляйко - про пріоритети бюджету Волині на 2024 рік
image
Наш Інсайдер / 18.11.2023 / 0 Коментарів

Юрій Погуляйко, голова Волинської ОВА, каже, що фінансова підтримка та забезпечення військових – завжди були пріоритетом роботи Волинської військової адміністрації. І усі кошти від перевиконання показників військового ПДФО ми спрямували на забезпечення потреб сил оборони.

Це не таємниця, але не все варто озвучувати з міркувань безпеки, - йдеться у повідомленні на його сторінці у Facebook.

"Розумію настрої громади і бажання волинян максимально підтримувати Збройні сили України. Саме тому ми відразу відгукнулись на запит активістів і спільно з громадськістю провели засідання робочої групи, де заслухали голів громад про видатки їх бюджетів. Вважаю доцільним проводити такі засідання робочої групи «прозорість та підзвітність» спільно і надалі. До слова, чергове засідання відбудеться наступного тижня", - поінформував посадовець.

Якщо говорити про обласний бюджет, то у поточному році на потреби наших військових ми спрямували майже п'яту частину від ресурсів обласного бюджету. Для розуміння - усі власні доходи загальної частини обласного бюджету у цьому році складають 1,6 млрд гривень.

Основне джерело для здійснення воєнних витрат – це надходження військового ПДФО. У 2023 році цей податок складає близько 400 млн грн. З них 70 відсотків – а це 275 мільйонів, обласна військова адміністрація повернула виплатами військовим, сім'ям загиблих волинян, та спрямувала ці кошти на соціальну інфраструктуру.

Також з цих коштів – цільова субвенція суто для підтримки сил безпеки та оборони становить 137,3 млн грн. Усі ці кошти були спрямовані на військові частини у межах двох обласних програм. Всі офіційні запити, які надійшли до Волинської ОВА від військових частин, ми закрили.

Окрім цього, ОВА сприяє виділенню коштів на підтримку військових і з місцевих бюджетів області. У цілому на надання фінансової підтримки військовим частинам, правоохоронцям і рятувальникам, а також на заходи з мобілізації і територіальної оборони у місцевих бюджетах області у цьому році передбачено понад 750 млн гривень. Йдеться про кошти громад Волині.

Ця робота триває постійно. Тож мене трохи здивували виступи окремих депутатів на засіданні сесії обласної ради. Ці виступи красномовні та можуть бути корисними для представників політичних партій, але ми як робили свою роботу, так і робимо. Можливо не так голосно, як за трибуною чи у ЗМІ.

"І бюджет 2024-го року буде так само напрацьований спільно із депутатами на бюджетних слуханнях. Як і минулого року", - додав Юрій Погуляйко.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *